Son olarak Süper Lig'in 11. haftasında Denizlispor deplasmanına çıkan ve 10 kişi kalmasına rağmen karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, aldığı 3 puan ile zirveye ortak olmuştu.

Sarı Lacivertli takım, Galatasaray ve Beşiktaş'ın 3 puan kazandığı haftada Alanyaspor'un tökezlemesiyle beraber Akdeniz temsilcisi ve Sarı Kırmızılı ekip ile aynı puanı paylaşmıştı.

Ligde gidişatın iyi olmasıyla beraber Fenerbahçe, bu kez rotasını transfere çevirdi.

Sportif Direktör Emre Belözoğlu yönetiminde çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de gündemin 1 numaralı maddesi stoper oldu.

Fenerbahçe, sezon başında Las Palmas'tan Lemos'u kadrosuna dahil etmiş ve Uruguaylı savunmacı ile beraber Tisserand'ın bu bölgede tandem oluşturabileceğini düşünmüştü. Ancak Mauricio Lemos, isteneni veremedi ve bir nebze hayal kırıklığı yarattı.

Belözoğlu ve Sarı Lacivertli takımın teknik direktörü Erol Bulut bu sorunu göz önüne alarak stoper listesi hazırladı ve 1 numaraya şu anda İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria'da forma giyen Omar Colley'i aldığı öne sürüldü.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre; İngiliz ekiplerinin de peşinde olduğu iddia edilen Colley, kulübü Sampdoria'dan kesinlikle ayrılmak istiyor.

1.91'lik boyuyla hava hakimiyeti oldukça üstün olduğu billinen Colley'in şu anda Sampdoria ile 2022 yılına dek sözleşmesi bulunuyor.

Kariyerine Wallidan kulübünde başlayan Colley, daha sonra Real de Banjul, Djurgarden, Kups, Genk ve Sampdoria'da devam etti.

2016-17 sezonunda Belçika ekibi Genk'e transfer olmasının ardından başarılı bir performans sergileyen Colley, 2018-19 sezonunda 8 milyon euro bonservis bedeliyle Sampdoria'nın yolunu tutmuştu.

.

Kaynak: Fotomaç