Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgını nedeniyle bu sezon ile yeni sezon arasındaki süre kısalacak. Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yönetimi bu nedenle bir an önce yeni teknik adamı getirip, şimdiden takımla uyum sağlamasını planlıyor. Ancak Kovid-19 virüsü, özellikle yabancı adaylar konusunda Sarı Lacivertli kulübün elini kolu bağlıyor.

Fenerbahçe yönetiminin takımı bir an önce yeni teknik adama emanet etme isteğine en uygun adayların başında 47 yaşındaki çalıştırıcı Hüseyin Eroğlu geliyor. Sarı Lacivertli başkan Koç’un, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile de iyi ilişkileri var. Ayrıca genç çalıştırıcının Altınordu ile şu anda ligde bir iddiası bulunmuyor.

Eroğlu’nun özellikle altyapıyı kullanmadaki başarısı, birçok potansiyelli gence sahip olan Fenerbahçe açısından önemli bir avantaj. 47 yaşındaki hocayla ilgili en ciddi soru işareti ise Süper Lig’de takım çalıştırmamış olması.

Sezon sonu Alanyaspor ile sözleşmesi bitecek olan Erol Bulut, Fenerbahçe ile en çok adı anılanlardan. Ancak şu ana kadar genç teknik adam için resmi bir teklif yapılmamıştı. Aytemiz Alanyaspor’un ligde ve kupada iddiasını sürdürmesi, 45 yaşındaki Bulut’un hemen takımın başına getirilmesi konusunda yönetimin işini güçleştiriyor. Yine de genç teknik adam için ilk resmi girişimin kısa sürede yapılması bekleniyor.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, yakın ilişki içinde olduğu Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nu ikna etmeye çalışacak. Çavuşoğlu’nun onay vermesi halinde, Bulut’a hemen imza attırılması bekleniyor.

Öte yandan İspanya basını, Fenerbahçe'nin Marcelino ile görüştüğünü yazdı. İspanyol teknik adam, kariyerinde ilk kez ülkesi dışına çıkmaya hazır olduğunu, yurt dışından güzel teklifler aldığını söyledi. İspanyol basını bu tekliflerden birinin Sarı Lacivertli kulübe ait olduğunu iddia etti.

54 yaşındaki deneyimli teknik adam Marcelino’yu bu sezon getirmek, koronavirüs salgını nedeniyle zor görünüyor. Türkiye’ye İspanya’dan uçuşlar yasak. Bu konuda özel izin alınsa bile tecrübeli çalıştırıcı ve ailesini şu anki ortamda ikna etmek kolay değil. Eğer bu sezon için teknik adam bulunamazsa, yeni sezonda Marcelino en büyük aday olabilir.

Bir dönem Roma'da da çalışan ve ismi İspanyol ekipleri ile anılan teknik direktör Eusebio Di Francesco, Türkiye'deki bir takımdan teklif aldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından gözler Fenerbahçe'ye çevrildi.

Ülke basınına açıklamada bulunan Di Francesco şu ifadeleri kullandı; "Her türlü yeni tecrübeye açığım. Türkiye'den bir kulüpten ve bazı milli takımlardan teklif aldım." 

Spor Toto Süper Lig ekibi Fenebahçe'nin teknik direktör adaylarından bir diğeri ise TFF 1. Lig takımlarından Altay'ın çalıştırıcısı Yalçın Koşukavak. 58 yaşındaki çalıştırıcı Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından Koşukavak ile görüşülmüş ancak Altay'ın Lig'de iddialı bir konumda olması sebebiyle görüşmeler sezon sonuna ertelendiği ifade edilmişti.

Kaynak: Super Haber