Gelecek sezonun kötü hislerini taraftarlarına unutturmak isteyen Fenerbahçe, bu doğrultuda bu sezon flaş transferlere imza atmıştı. Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde ligin ilk 7 haftasında 11 puan toplayan ve hedefi şampiyonluk olarak belirleyen sarı lacivertlilerde taraftarı heyecanlandıracak haberler de geliyor.

ALİ KOÇ VE COMOLLI DÜĞMEYE BASTI

Milli arayı etkili bir şekilde kullanmak isteyen Fenerbahçe, bu doğrultuda harekete geçti. Sarı lacivertli ekibin Başkanı Ali Koç ile Sportif Direktörü Damien Comolli bir araya gelerek gelecek transfer sezonunda yapılacak olan hamleleri değerlendirmeye başladı.

Fenerbahçe taraftarının yıllardır kadrosunda görmek istediği Mesut Özil için girişimlere başlayan Fenerbahçe, Türk asıllı Alman futbolcuyu kadrosuna katabilmek için girişimlerini hızlandırdı. Takımda mutsuz olan Mesut'u, Arsenal de kiralamaya sıcak bakıyor.

MAAŞININ BİR KISMI ARSENAL'DEN

Devre arası transfer döneminde oyuncusunu başka bir takıma kiralamak isteyen Londra kulübünün, Alman oyuncuyu isteyen Fenerbahçe'ye yardımcı olacağı gelen haberler arasında.

Fenerbahçe, Mesut Özil'i transfer etmesi halinde Arsenal, oyuncunun maaşının bir kısmını da ödeyecek.

Daha önce Real Madrid'de de forma giymiş olan başarılı hücum oyuncusu, 6 sezondur İngiliz ekibinin formasını terletiyor. 2021 yılında kulübüyle olan sözleşmesi sona erecek olan 30 yaşındaki futbolcu, her fırsatta Fenerbahçeli olduğunu da dile getiriyor.

ACUN ILICALI'DAN MESUT ÖZİL SÖZLERİ

Geçtiğimiz aylarda Fenerbahçe'nin 'Fener Ol' projesi kapsamında ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı da, yıldız oyuncunun Türkiye'ye gelebileceğini ima ederek, kendisinin tanıdığı Ali Koç'un, Mesut Özil'i Türkiye'ye getirebileceğini itiraf etmişti.

Öte yandan Premier Lig'in en çok kazanan futbolcusu olan Mesut Özil, Arsenal'den yıllık 20.3 milyon Euro alıyor. Özil'in vergiler sonrası bir yıllık geliri ise tamı tamına 14 milyon Euro. Mesut için bugüne kadar tüm takımların ödediği toplam bonservis bedeli ise 70 milyon Euro civarında.

(Asist Analiz)