Fenerbahçe Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında 6 Aralık Pazar günü deplasmanda yapacağı Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, iki grup halinde çalıştı. Trabzonspor karşılaşmasına ilk 11'de çıkan isimlerden Diego, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk, de Souza, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Luis Nani ve Simon Kjaer, üst sahada pas çalışmasının ardından minyatür kale maç yaptı.

Diğer oyuncular ise alt sahada hücum organizasyonları ve gol çalışmalarının ardından son bölümde yarı sahada çift kale maç oynadı. Sarı-lacivertli ekipte, tedavileri süren Raul Meireles, Mehmet Topuz ve Hakan Çinemre salonda çalışırlarken, Van Persie de yine salonda kuvvet çalışmaları yaptı. Fenerbahçe, yarın gerçekleştireceği antrenmanla Gaziantepspor müsabakasının hazırlıklarını sürdürecek. Pereria-Caner görüşmesi Sarı-lacivertli oyuncu Caner Erkin, antrenmanın son bölümünde yer almak istememesi sonrası teknik direktör Pereira ile hararetli bir konuşma yaptı. Yarı sahada çift kale maçın ardından yardımcı antrenörü Filipe Almeida'ya dizini göstererek, tesislere yönelen Caner, Pereira'nın çalışmaya devam etmesini istemesi üzerine sinirlendi. Portekizli çalıştırıcıyla bir süre hararetli şekilde konuşan Caner, ardından sinirli bir şekilde idmanın son bölümündeki açma-germe çalışmalarına dahil oldu.

Öte yandan, idmanın sonunda kulüp medya bölümü üzerinden açıklama yapan sarı-lacivertli oyuncu, teknik direktör Pereira ile aralarında hiçbir olumsuz konuşma geçmediğini, antrenman tamamlandığı için tesislere gitmek istediğini dile getirdi. Pereira özel hediye Antrenman öncesi Fenerbahçeli bir taraftar, teknik direktör Vitor Pereira'ya Fenerbahçe logosu işlenmiş bir tabak hediye etti. Çini ustası olduğunu belirten Mehmet Tunçkafa isimli taraftar, kendi elleriyle yaptığı kenarları işlemeli ve ortasında Fenerbahçe logosunun bulunduğu tabağı Pereira'ya teslim etti. Taraftarla birlikte fotoğraf çektiren Portekizli teknik adam, hediye için de teşekkürlerini iletti.