Sezonun son bölümünde aldığı sonuçlarla yükselişe geçen üçüncü sıradaki FenerbahçeŞampiyonlar Ligi’ne katılma hedefiyle kovaladığı ikincilik için bu akşam Çaykur Rizespor ile kritik bir mücadeleye çıkacak. Ligde arkasındaki Galatasaray’ı derbide devirip, puan farkını 4’e çıkaran 53 puanlı Sarı-Lacivertliler, 57 puanla ikincilik koltuğunda oturan Başakşehir’e bir adım daha yaklaşmayı amaçlıyor. Rizespor’u mağlup etmek isteyen Kanarya, bu maçın ardından oynanacak Başakşehir-Beşiktaş maçında da ev sahibinin
puan ya da puanlar kaybetmesini bekleyecek.

Rize için de tek seçenek

Şiddetle puanlara ihtiyacı olan ve galibiyetten başka çaresi olmayan konuk Rize, kaptanı ve aynı zamanda golcüsü Kweuke önderliğinde rakibine sürpriz yapmanın peşinde. Ancak istatistiklere baktığımızda Sarı-Lacivertliler, Rizespor’a ligde son 9 maçta da yenilmedi. En son mağlubiyetini 10 Şubat 2007’de deplasmanda 2-1’lik skorla yaşayan Sarı-Lacivertliler, sonraki 9 maçtan 6 galibiyet, 3 beraberlikle ayrıldı. Ayrıca Dick Advocaat’ın öğrencileri, ligde Kadıköy’de Rizespor’a hiç yenilmedi! Rakibini konuk ettiği 14 maçın 11’ini kazandı, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Simon Kjaer bugün yok

Fenerbahçe’de, Rize maçı öncesi eksik isimlerin sıkıntısı yaşanıyor. Van Persie ve Volkan Demirel kart cezasından dolayı bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Mehmet Topal, Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım üçlüsünden ise yaklaşık 1 haftadır süren yoğun tedaviye sadece Kjaer tam olarak olumlu cevap veremedi. Kjaer’in arka adalesindeki ağrının sürdüğü ve bu sebepten Rize karşısında forma giyemeyeceği bildirildi. Topal ve Hasan Ali ise Dick Advocaat’ın görev vermesi halinde sahada olacak.