Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe bir yandan teknik direktör arayışlarını sürdürürken bir yandan da transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Serdar Dursun'un renklerine bağlayan Sarı Lacivertli takım Serie A ekiplerinden Roma'dan forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna katmak için harekete geçti.

Ajansspor'da yer alan habere göre; milli futbolcunun adı bazı takımlarla anılsa bile şu ana kadar hiçbir Avrupa ekibinden resmi teklif gelmediği ancak Fenerbahçe’nin 23 yaşındaki futbolcuyu kiralamaya sıcak baktığı iddia edildi.

Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve Cengiz Ünder’in menajeri Mirsad Türkcan’ın yakın ilişkilerinden dolayı İtalyan ekibinin Fenerbahçe'ye kolaylık sağlaması da söz konusu olduğu çıkan haberler arasında.

Roma, Cengiz Ünder’in bonservis bedelini de belirledi. İtalyan ekibi, Başakşehir’den 14 milyon Euro’ya satın aldığı Cengiz Ünder için 15 milyon Euro istiyor.

Öte yandan milli futbolcunun ilk tercihi ise Roma’da devam etmek.

Geçtiğimiz sezonu Leicester City’de kiralık olarak geçiren Cengiz Ünder, Roma ile kampa katılıp, kendini teknik direktör Jose Mourinho’ya kanıtlamak istiyor. 

23 yaşındaki Cengiz Ünder, 2017'de katıldığı Roma'da 88 maçta forma giyerken 17 gol 12 asistlik performans sergiledi. Ünder, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Leicester City'de ise 19 maça çıkarken 2 gol 3 asistlik katkı sağladı. 

Kaynak: NTV Spor