Sezonun henüz başı olmasından dolayı önlerinde uzun bir sürecin olduğunu düşünen sarı-lacivertli teknik ekip, takımın yeniden form kazanması adına planlar yapıyor.


Buna göre de teknik heyet bazı konular üzerinde duruyor. Cocu'nun transferler sonrası elindeki mevcut kadroda hücum hattını yeniden düzenleyerek iyi bir plan yapmayı amaçladığı ifade edildi.

Buna göre de zengin kadrosunu doğru kullanmayı amaçlayan Hollandalı teknik adam, isim isim oyuncularını hazırlamayı amaçlıyor. Lig, Avrupa ve kupada mücadele edeceği hem rotasyonlu hem de alternatifli bir hücum hattı kurmayı amaçlayan 46 yaşındaki çalıştırıcı, detaylı bir plan istiyor.

İşte Cocu'nun kafasındaki hücum haritası:

- Forvet hattında direkt oynayan ilk 2 isim: Islam Slimani ve Michael Frey olarak belirlendi. Avrupa kadrosunda dahi olmayan Soldado, 3. alternatif konumunda.

- Hücum hattında joker isimler dikkat çekiyor. Andre Ayew ve Alper Potuk, hücumun her hattında yer alıyor. Forvette bile oynayacak olan ikili, hem sol hem sağ hem merkez hem de forvette kullanılacak.

- Kadroda kalan Valbuena da destek kuvvet olacak. Rotasyonda da yer alacak olan Fransız yıldızın tecrübesinden faydalanılacak.

- Genç yıldız Barış Alıcı da destek kuvvetlerden biri olacak. 21 yaşındaki futbolcu özellikle iç sahada kullanılacak.

- Bir diğer yeni transfer Yassine Benzia da hem forvet hem de ofansif orta saha olarak görev alıyor, opsiyonu artırıyor.

Geniş kadro avantajı

Transfer döneminin bitmesinin ardından kadrosu netleşen Fenerbahçe'de önemli bir detay ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerde oluşan geniş kadro dikkatlerden kaçmadı.

Teknik direktör Phillip Cocu'nun elinde her mevkiide en az 2 tane kullanabileceği isim bulunuyor. Kalede bile 4 yerli aday dikkat çekerken, Kameni de sayıldığında eldiven sayısı 5'e çıkıyor.

Savunma hattında da Diego Reyes'in gelişiyle alternatifler arttı. Hücumda da eli bol olan Cocu, orta sahada da hem ofansif hem defansif farklı opsiyonlara sahip.


Kaynak - Milliyet