Yanal göreve geldikten sonra fiziksel anlamda takım toparlansa da aradan geçen dört aylık sürede taktiksel anlamda sıkıntılar hâlâ devam ediyor. Bu da doğal olarak sonuçlara yansıyor. Deneyimli çalıştırıcı geldikten sonra yaşanan tek olumlu gelişme ise diplerde olan puan ortalamasının biraz olsun toparlanması ve ortalama bir seviye ulaşması oldu. 


Ortalama yükseldi

Fenerbahçe'nin puan ortalaması Yanal ile birlikte 0.9'dan ortalama 1.4'e yükseldi. Bu ortalama beklentilerden uzak olsa da takım küme düşme hattının içinden kurtuldu. 17. sıradan 14. sıraya yükseldi. Takımın puan ortalaması artsa da bu şekilde devam edilmesi durumunda Yanal'ın hedefi olan ikinci yarının liderliği için yeterli olmayacak. Yanal takımın başında geçtikten sonra 13 haftada 19 puan topladı.


Teknik heyete göre kısa vadede istenen sonuçların gelmemesindeki en önemli sebep sezon başı yapılan büyük planlama hataları. O kadar büyük ve önemli hatalar yapılmış ki takım toparlaması kolay olmuyor. Yanal'ın beklediğinden de zor bir durumla karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor. Bu nedenle tek hedef sezonu en iyi yerde bitirip 2019-20 sezonunu planlamasını hatasız yapmak. 

Açıklamalar değişti

Taraftarın yoğun desteği ile gelen Ersun Yanal'ın ilk ve son dönemde yaptığı açıklamalardaki farklılıklar dikkatlerden kaçmadı.

İlk basın toplantısında "İstatistikleri biz belirleyeceğiz" ifadesini kullanan Yanal, ilk yarının son maçı olan Antalyaspor maçından sonra 17. sırada ilk yarıyı bitiren takımı için "Takımın ikinci yarıdan itibaren hem ruhen hem de şeklen burada olmayacağını hepinize söylemek istiyorum" ifadesini kullanmıştı. Berabere biten Bursaspor maçından sonra da "Bir daha asla bu skorlar olmayacak" demişti. Ancak takımın bir türlü toparlanamaması üzerine Başakşehir yenilgisi ile birlikte ilk kez oyuncuları eleştirmiş ve "Bazı oyuncularımız burada oynamanın ağırlığını kaldıramıyorlar" eleştirisini yapmıştı.



Kaynak:Milliyet