Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Çin ekibi BJ Guoan'dan bonservisiyle transfer ettiği ve 4 yıllık imza attırdığı Güney Koreli Kim Min-Jae, tam bir kapalı kutuydu.

Son olarak Hatayspor maçında rakibin 8 kritik atağını uzaklaştıran, girdiği 7 kafa topu mücadelesinin 5'ini almayı başaran 24 yaşındaki oyuncu, fizik gücünün yanında pas başarılarında da takımı taşıyan isim oldu.

Geride kalan haftalarda Sarı Lacivertli takımın maç başına 54.1 ile en fazla başarılı pas yapan ismi olan Kim Min-Jae, rakibin ayağında olan topu alma gibi kritik değerde de 1.7 maç başı ortalamasıyla zirveye çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Güney Koreli stoper, paslarının yüzde 87'sinde başarı yakalarken Zajc (%90) ve Serdar Aziz (%89) sonrası bu alanda en başarılı 3. isim oldu. Rakiplerin ataklarına karşı etten duvar olan Kim, her maç ortalama 3.3 kritik atağa dur derken, bu karnesinde de Szalai'nin (4.1) ardından ikinci sırada yer aldı. Ayağına aldığı topları doğru kullanan başarılı oyuncu, mevkidaşı Szalai'ye fark attı.

Macar yıldız Attila Szalai, maç başına 15.9'la en çok top kaybeden isim olurken, Kim Min-Jae ortalama 9 ile 11. sırada.

Öte yandan Güney Kore Milli Takımı'nın, Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde 7 Ekim'de Suriye, 12 Ekim'de de İran'la oynayacağı maçların kadrosu açıklandı.

Sarı Lacivertli futbolcu Kim Min-Jae de çağrılan isimler arasında yer alıyor.

Kaynak: Fotomaç