Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe özellikle ligin ikinci yarısında sergilediği performansla Sarı Lacivertli taraftarlarını üzdü. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle lige verilen ara öncesi 26. hafta öncesi 40 puan toplayabilen Fenerbahçe'de bu istikrarsız gidişat sonrası teknik direktör Ersun Yanal ile de yollar ayrılmıştı.

Bu kayıpların nedenlerini anlamaya çalışan Sarı Lacivertli kulüpte oyuncuların sürekli farklı mevkilerde oynması da dikkat çeken ayrıntılar arasında.

İşte Fenerbahçe'de isim isim yaşanan problem..

Lig yarışında geride kalan ve şampiyonluktan kopan Fenerbahçe'yi kadrodaki sıkıntılar çok etkiledi. Sakatlıklar nedeniyle sık sık oyuncuların farklı pozisyonlara geçmesi ana nedenlerden biri haline geldi. Sarı Lacivertli takımda şampiyonluğun kaçmasındaki ana etkenlerden biri tüm sezon boyunca birçok pozisyonda yaşanan değişiklikler olduğu düşünülüyor.

Öte yandan transferde yaşanan sıkıntı ve devamındaki sakatlıklar nedeniyle teknik kadro bir türlü iskelet kadroyu oluşturamadı. Durum böyle olunca Sarı Lacivertlilerde oyuncular sık sık yer değiştirmek zorunda kaldı. 

JAILSON
Orta saha olmasına rağmen stoperde oynadı. Bölgeye yabancı kalmasıyla bireysel hataları öne çıktı..

DIRAR
Sağ beki tercih etse de bu sezon eksikler nedeniyle genel olarak sol bekte forma giydi.

OZAN TUFAN
Sezona kanatta başladı. Sonrasında 8 numaraya geçti.

TOLGA CİĞERCİ
Ön libero olmasına rağmen sol ve sağ kanattan çıkamadı.

DENİZ TÜRÜÇ
Kayserispor'un en etkili hücum oyuncusu olarak transfer edilen Deniz, sol bekte bile oynadı, genelde kanatlarda kaldı.

KRUSE
2. forvet ya da forvet arkası olarak görmeye alıştığımız Kruse eksikler sebebiyle sağ ve sol kanatta da oynadı.

GUSTAVO
Önlibero pozisyonunda mükemmele yakın oynayan Brezilyalı son dönemde mecburen stopere çekildi. Bu da orta sahanın gücünü olumsuz etkiledi..

AYNI KALANLAR
Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de kadrodaki değişim süreçlerinde kendi pozisyonunda oynayan şanslı isimler ise Isla, Serdar Aziz, Rodrigues ve Vedat Muriqi oldu. Bu isimlerin dışında kalan oyuncuların bölgeleri sürekli çeşitli nedenlerle değiştirilmek zorunda kalındı. Bu da Sarı Lacivertli takımın oyun ve performansını etkiledi.

Kaynak: Super Haber