Faslı futbolcular Aatif ile Dirar'ın hem performans hem de disiplin anlamında kadro dışı kalmasıyla başlayan bu durum, haftalar ilerledikçe kendini göstermeye devam etti. Sezon başında transfer edilen Yassine Benzia ve Islam Slimani, bu kötü tabloya yenilerini ekledi. Benzia, büyük umutlarla gelse de önce Cocu ardından da Koeman tarafından kadroya alınmadı. İstikrarsız ve takım oyunundan uzak olan Cezayirli yıldız, hayal kırıklığı yarattı.


Bir diğer Cezayirli Islam Slimani de benzer bir durumda kaldı. Slimani, ligde sadece 1 gol bulabilirken, kariyerinin de en kötü dönemlerinden birini yaşadı.


"TOP ALAMIYORUM"

Slimani eleştiriler karşısında kendini savundu. Cezayirli futbolcunun oyun sistemi ve kendisine yeteri kadar top gelmemesinden yakındığı öğrenildi.

Slimani bu nedenle sürekli kanatlar ve orta sahaya geldiğini belirtti. Bunun da rakip savunmaların kendisine daha kolay önlem almasını sağladığını vurguladı. Tecrübeli oyuncu ayrıca enerjisini gol noktaları yerine farklı bölgelerde harcamak zorunda kaldığını ifade etti.


Süper Lig'de bu sezon sadece bir gol atabilen İslam Slimani, performansıyla büyük hayal kırıklığı yarattı. Aldığı yüksek maaş ile Fenerbahçe taraftarının büyük beklenti içinde olduğu Slimani, 13 haftada sadece bir gol atarken, bitiricilik olarak Süper Lig'in en kötü forveti konumunda. Süper Lig'de en az bir gol atan futbolcuların hesaba katıldığı listede, Islam Slimani çektiği 25 şutta sadece bir gol atarak en kötü oyuncu oldu. MatchStudy verilerine göre 25 şutta 1 gol atabilen Slimani %4'lük gol yüzdesi ile Süper Lig'in en kötü bitiricisi konumunda. 

SADECE BİR ŞUT ÇEKEBİLDİ
Islam Slimani, Trabzonspor maçında da çok etkisiz bir oyun ortaya koyarken, maç boyu sadece bir şut çekebildi ve o şutta da kafa vuruşu üst direkten auta gitti.

Kaynak: Milliyet