ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko'da efsane başantrenör Zeljko Obradovic takımdan ayrıldı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 27 Mart’ta ülkesine giden, seyahat yasaklarının esnemesi dolayısıyla 15 Haziran’da tekrar tarifeli uçakla Belgrad’dan İstanbul Havalimanı’na dönen Sırp çalıştırıcı, 4 gün Türkiye’de kalmıştı.

4 günlük süreçte Sarı Lacivertli yönetimle, Fenerbahçe Beko’daki geleceğiyle ilgili görüşmelerde bulunan koç Obradovic 19 Haziran'da tekrar ülkesine dönmüştü.

Obradovic’i havalimanına bizzat Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç getirmiş ve uğurlamıştı.

Fenerbahçe Beko, Obra'nın kararını yeni sezon ile alakalı geri dönüşünü ailesi ile görüştükten sonra vereceğini açıklamıştı.

Fenerbahçe Kulübü, erkek basketbol takımının başantrenörü Zeljko Obradovic ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Sarı Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 ''Bilindiği üzere değerli koçumuz Zeljko Obradovic geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelmiş ve yeni sezon planlaması için Başkanımız Ali Koç ve Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmelerin ardından koçumuz geçtiğimiz cuma günü ülkesine dönmüş ve son kararını ailesi ile görüştükten sonra vermek istemiştir. Üzülerek belirtmek isteriz ki, koçumuz bugün itibarıyla yanıtını kulübümüze iletmiş ve bir yıl boyunca takım çalıştırmama kararı almıştır.''

Kaynak: Super Haber