Teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

Ozan Tufan'ın Watford'a gitmesinin ardından bu bölgeye transfer yapması beklenen Sarı Lacivertli kulübün Hidemasa Morita'yı gündemine aldığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin merkezde ve ön liberoda oynayan 26 yaşındaki Japon yıldız için kulübü Santa Clara'nın kapasını çaldığı belirtilirken, maliyeti nedeniyle Moussa Sissoko transferinden vazgeçen Sarı Lacivvertli takımın Morita konusunda somut adımlar attığı da çıkan haberler arasında.

Teknik direktör Pereira, ısrarcı olduğu Japon futbolcu ile daha önce 4 kez rakip oldu. Portekizli teknik adamın Shanghai'yi çalıştırdığı dönemde Morita'nın formasını giydiği Japon Kawasaki ile 4 kez karşılaşırken, genç orta saha bu maçların 3.'ünde de ilk 11'de görev yaptı.

Deneyimli çalıştırıcı Pereira'nın oynattığı sistemde savunmadan hücumlara çıkışlarda Morita'nın takıma büyük güç katacağını inandığı ve yönetime baskı yaptığı da öne sürülüyor.

Portekiz ekibiyle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Japon futbolcunun kariyerine Fenerbahçe'de devam etmeye sıcak baktığı ifade ediliyor.

HİDEMASA MORİTA KİMDİR?

Son dönemdeki performansıyal Japonya Milli Takımı'na da yükselen Morita, orta saha merkez, ön libero ve sağ bek olarak da görev yapıyor. Sağ ayaklı oyuncu, hırsı ve bitmeyen enerjisiyle öne çıkıyor. Savunmada top kapma özelliğiyle de dikkat çeken 26 yaşındaki futbolcu, takımını ileriye hızla çıkmasını sağlıyor.

Profesyonel kariyerinde Kawasaki Frontale ve Santa Clara formaları giyen Morita, 137 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 5 kez rakip fileleri havalandıran Japon futbolcu, 7 de asist yaptı. Kariyerinde kırmızı görmeyen 26 yaşındaki oyuncu, 12 kez sarardı.

Kaynak: Fotomaç