2015/2016 sezonunda da Sarı Lacivertli takımı çalıştıran Vitor Pereira yeni sezona bomba gibi bir giriş yapmayı başardı.

Süper Lig'de ilk 3 maçını kazanan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde de gruplara kalma başarısını göstermişti. Lig'de son olarak Başakşehir'e konuk olan Sarı Lacivertli takım bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Giresunspor'u mağlup ederek yeniden çıkış yakalamak isteyen Fenerbahçe'de gözler Ocak ayına çevrildi.

Kış transfer döneminde de eksik görülen yerleri güçlendirmeyi hedefleyen yönetim, teknik direktör  Pereira'nın raporu doğrultusunda takımda düşünülmeyen bazı isimleri de takımdan gönderecek.

İşte ocak ayında Fenerbahçe'den ayrılması beklenen futbolcular;

FILIP NOVAK

Trabzonspor ile sözleşmesinin sona ermesi sonrası geçtiğimiz sezon başında transfer edilen Filip Novak, bir türlü istenen performansı sergileyemedi.

Deneyimli çalıştırıcı Vitor Pereira'nın da verdiği şansı değerlendiremeyen tecrübeli oyuncunun satış listesine konulduğu ve gelecek tekliflerin değerlendirileceği ifade ediliyor. Çek oyuncunun adı sık sık ülkesinin takımlarıyla anılıyor. Sarı LAcivertli forma ile 23 maça çıkan Novak, 1 gol kaydetti..

MURAT SAĞLAM

Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2019/2020 sezonundan bu yana forma şansı bulamayan Murat Sağlam da ocak ayında takımdan gönderilecek isimler arasında yer alıyor.

Sarı Lacivertli takımın geçtiğimiz sezonu Çaykur Rizespor'da kiralık olarak geçiren ve Karadeniz ekibinde sadece 3 maçta süre alabilen 23 yaşındaki futbolcuyu sezon sonunda bitecek sözleşmesinden önce cüzi bir miktara satmayı planladığı belirtiliyor. 2019 yılında Wolfsburg II'den transfer edilen Murat Sağlam'ın güncel piyasa değeri 125 bin Euro..

JOSE SOSA

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon başında Filip Novak gibi Trabzonspor ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından kadrosuna kattığı Jose Sosa ile de yol ayrımında.

Geçtiğimiz sezon istikrarsız bir performans sergileyen ve geniş orta saha rotasyonu bulunan Sarı Lacivertli takımda kadroda düşünülmeyen tecrübeli futbolcunun ülkesi Arjantin'e dönmesi bekleniyor..Fenerbahçe formasıyla 41 maçta görev alan Sosa, 4 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi..

SİNAN GÜMÜŞ

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın takımda düşünmediği Sinan Gümüş, kendisine Spor toto Süper Lig ve Avrupa'dan gelen tekliflere rağmen takımdan ayrılmamıştı.

.27 yaşındaki futbolcunun bu tutumu sonrası oyuncuyu kadro dışı bırakan sarı-lacivertliler, Sinan'ın takımdan ayrılması için oyuncuyla bir kez daha masaya oturacak.

.Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam eden Sinan Gümüş, geçtiğimiz sezon çıktığı 20 maçta 3 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç