Ligin başında bir çok antrenmana katılamayan ancak son haftalarda çalışmalarda gösterdiği çıkışla teknik direktör Dirk Advocaat'ı zorlayan hollandalı yıldızın formu dikkat çekiyor.

Advocaat'ın, Robin van persie'yi Aytemiz Alanyaspor maçında oynatmak istediği ve sistem değişikliğine bile gidebileceği konuşuluyor.

Geride kalan maçlarda zaman zaman tercih ettiği 4-4-2 sistemine kalıcı bir geçiş yapmak isteyen Hollandalı teknik adamın, çift forveti benimsediği gözleniyor.

Dirk advocaat'ın deplasmanlarda Emenike'nin arkasında Van Persie'yi oynatmayı planladığı, iç sahada ise çift forvete döneceği belirtildi.

Hollandalı teknik adamın Aytemiz Alanyaspor maçında orta sahada oynayan Mehmet Topal ve Josef De souza ikilisinden çift yönlü oynamalarını istediği ve bu tarz oyun sisteminin tutması halinde Manchester United karşısına da aynı taktikle çıkılacağı bildirildi.

Milli maçlar için verilen aradan önce ciddi şekilde uyardığı Van Der Wiel'i de yakından takip eden Advocaat'ın futbolcumuzla ilgili vereceği karar da bekleniyor.

Dirk Advocaat'ın, Şener özbayraklı ile Van der Wiel arasındaki tercihini maç günü vereceği, kanatta oynatacağı oyuncular konusunda ise kararsız olduğu öğrenildi.

Lens'in sakatlığı yüzünden kararsız kalan tecrübeli teknik adamın Volkan Şen'i bir kanatta oynatmaya karar verdiği, sol kanatta ise Sow ile stoch arasında tercih yapacağı belirtildi.

Teknik direktörümüz Dirk Advocaat'ın samandıra'da yapılan taktik antrenmanların kayıt altına alınmasını istediği ve yardımcılarıyla yaptığı analizler sonrası futbolculara yanlışlarını görsel olarak anlattığı öğrenildi.