Beşiktaş'ın yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen 2 maçını avantaja çevirerek maç fazlasıyla rakibinin 5 puan önüne geçen sarı-lacivertliler, Antalya'da kayıp yaşamak istemiyor.

Ligde son 5 maçını kazanan ve 13 karşılaşmadır kaybetmeyen Fenerbahçe'nin 46 puanı bulunuyor.

Bu sezon deplasmanda 9 maça çıkıp 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-lacivertliler, son 25 resmi maçını da kaybetmedi.

Son yenilgisini 27 Eylül 2015'te Beşiktaş derbisinde yaşayan Fenerbahçe, daha sonraki 25 resmi maçta 18 galibiyet ve 7 beraberlik aldı.

Antalyaspor ise ligde son 4 haftadır kazanamıyor. Akdeniz temsilcisi 19. hafta itibarıyla 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 21 puan topladı.

Kırmızı-beyazlılarda beyin kanaması geçirerek dün hastaneye kaldırılan Portekizli teknik direktör Jose Morais ise takımının başında yer alamayacak.

Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında Antalya Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak.


Bu sezon 4. randevu



Fenerbahçe ile Antalyaspor bu sezon 4. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'in 3. haftasında Luis Nani'nin golleriyle rakibini 2-1 yenen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Antalyaspor'la aynı grupta mücadele etti. İstanbul'da rakibini 4-2 yenen sarı-lacivertliler, Antalya'da ise genç oyuncularla çıktığı maçta Akdeniz ekibiyle golsüz berabere kaldı.

Fenerbahçe'de stoper sıkıntısı

Fenerbahçe'de Antalyaspor maçı öncesi sakat ve cezalı oyunculardan dolayı stoper bölgesinde sıkıntı yaşanıyor.

Antalyaspor karşısında sarı-lacivertlilerde stoperlerden sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba ile sarı kart cezalısı Simon Kjaer forma giyemeyecek.

Bu oyunculardaki sıkıntı nedeniyle teknik direktör Vitor Pereira'nın elinde sadece stoper olarak Bruno Alves ve Michal Kadlec kaldı. Antalyaspor karşısında maça bu iki oyuncuyla başlayacak Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise stoperi olmayacak.

Fenerbahçe'de Ba ve Kjaer'in dışında sakatlıkları süren Gökhan Gönül ve Ertuğrul Taşkıran da Antalyaspor maçında oynayamayacak.


6 oyuncu kart cezası sınırında


Sarı-lacivertlilerde 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe'de bu sezon üçer sarı kart gören Alper Potuk, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Josef de Souza sarı kart görmeleri durumunda ligin 21. haftasındaki Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek.