İmza sürecinde yönetimin her isteğine ‘Tamam’ diyen Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, lig kupasını getirirse ipleri eline alacak. Kontratı uzayacak, maaşına da zam yapılacak.

Fenerbahçe'nin Ağustos ayının ortasında takımın başına getirdiği Dick Advocaat’ın sözleşmesinde yer alan detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Hollanda Milli Takımı’ndaki görevini bırakıp, Türkiye’ye gelen deneyimli çalıştırıcı sarı-lacivertlileri sezon sonunda lig şampiyonluğuna ulaştırması halinde ihya olacak. 

Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu hazırlanan kontratın imza sürecinde F.Bahçe’ye hiçbir zorluk çıkarmayan, yıllık garanti ücretiyle ilgili herhangi bir pazarlık yapmadığı öğrenilen 68’lik hoca somut başarılar kazanması halinde hem cebini dolduracak hem de ipleri büyük ölçüde eline alacak.

Zor zamanda ateşten gömlek giyen Advocaat, sarı-lacivertlilerle yaptığı ilk görüşmede 1 yıllık sözleşmeye ‘Tamam’ derken bir opsiyon maddesi ekletmeyi de ihmal etmedi. Buna göre Kanarya lig sonunda mutlu sona ulaşan taraf olursa hem teknik direktör Dick Advocaat’ın hem de ekibinde yer alan Cor Pot ile Mario Been’in kontratı 1 sezon otomatik olarak uzayacak.

KARARI KENDİ VERECEK

Kontrat +1 yıllığına revize edilecek olsa da burada karar hocaya bırakılacak. Şayet Hollandalı sezon sonu yöneticilere ‘Mutluyum, opsiyonumu kullanmak istiyorum’ derse, yıllık alacağı ücrete sözleşmede yer alan unsurlara göre zam yapılıp yola devam edilecek. Aksi bir durumda ise Advocaat, valizini alıp herhangi bir tazminat ödemeden ülkesine dönebilecek.

Kaynak: Vatan