Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarına başladı. Sarı lacivertli takımda Yassine Benzia ve Islam Slimani, takımla birlikte antrenmana katılmadı. İki futbolcunun kadro dışı bırakıldığı iddia edildi ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığı öğrenildi. 

ERSUN YANAL KADRODA DÜŞÜNMÜYOR

Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Slimani ve Benzia'nın takımla çalışmalara katılmamasının nedeni, Ersun Yanal'ın her iki futbolcuyu da gözden çıkarması olduğu belirtildi. Deneyimli teknik adamın Süper Lig için TFF'ye bildirilen 28 kişilik listeye dahil etmediği Benzia ile performansından memnun olmadığı Slimani'nin takımla birlikte çalışmasını istemedi. Her iki futbolcu bu nedenle takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Sarı lacivertliler, kiralık olaran iki futbolcuyla sezon sonunda yolları ayıracak. 
 
Ersun Yanal, Jailson'u neden oynatmıyor?

Jailson son dönemdeki form durumu nedeniyle Ersun Yanal tarafından maçlarda yedek bırakılıyor. Birçok kriteri olan Ersun Yanal, antrenman performansı, maç performansı, taktik performansı ve rakibe göre analiz konularında sınıfta kalan Jailson'a forma vermiyor. Ara transfer döneminde kadroya katılan Tolgay Arslan, Ersun Yanal'ın 4 ana kriterine göre daha önde olduğu için Jailson'dan formayı kapmayı başardı.

ERSUN YANAL SEZON BAŞI TRANSFERLERİNİ İLK 11'E ALMADI

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü son ilk 11'deki detay dikkat çekti. Fenerbahçe'nin Rizespor karşısında sahaya çıkan kadrosunda, sezon başında transfer edilen 11 oyuncudan hiçbiri yer almadı. Fenerbahçe'nin yaz döneminde kadrosuna kattığı Harun Tekin, Ayew, Frey ve Jailson, teknik direktör Ersun Yanal tarafından yedek bırakıldı. Slimani ve TFF listesine yazılmayan Yassine Benzia kadronun dışında kaldı. Bu futbolcuların yanı sıra sezon başında alınan ve sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci de kadroda yer almadı.



Kaynak:Futbol Arena