Sezon başında teknik direktörlük koltuğuna Vitor Pereira'yı getiren Süper Lig ekibi Fenerbahçe, Portekizli teknik hocanın istekleri doğrultusunda kadrosunu şekillendirmişti.

Sarı Lacivertli kulüpte, takımın yıldız isimlerinden biri ile ilgili flaş bir transfer teklifi geldiği iddia edildi.

Başkan Ali Koç ve yönetimin maddi açıdan kazanç elde etme adına teklifi değerlendirmeye alacağı ancak teknik direktör Pereira'nın kadronun bozulmasını istemediği kaydedildi.

Fenerbahçe Yönetimi'nin, maaş skalasını dengeleme ve TFF'nin belirlediği limitler konusunda sıkıntı yaşamama adına Ocak'ta, birçok futbolcuyla yollarını ayırmak istediği öne sürülüyor.

İşte o futbolcu ve transferin detayları...

Fenerbahçe'de, takımın yıldızı Dimitrios Pelkas için İspanya Ligi'nden 2 talip olduğu belirtildi.

Sarı Lacivertli ekipte sergilediği performans ile taraftarın takdirini toplayan Yunan oyuncunun, gelen teklifler sonrası kararı yönetime bıraktığı ve alınacak karar saygı duyacağı da ifade ediliyor.

27 Yaşındaki futbolcu için 10 milyon Euro seviyelerinde resmi teklifler olduğu belirtildi.

Pelkas'ın 2023 yılına kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunuyor. Güncel piyasa değeri 7 milyon Euro olan yıldız oyuncu, bu sezon sakatlığından dolayı yalnızca 1 maçta, 14 dakika forma giyebildi.

Pelkas geçtiğimiz sezon ise Sarı Lacivertli forma ile 42 maça çıkarken, 10 gol 8 asistlik performans sergilemişti.

Deneyimli çalıştırıcı Pereira'nın, Yunan orta sahayı bırakmak istemediği ve oyun sisteminde bleirleyici rol oynayacak futbolcunun kalması yönünde rapor verdiği ifade edildi.

Öte yandan Pelkas kariyerinde, PAOK, Vitoria Setubal, Apol. Kalamarias gibi takımlarda da boy gösterdi.

Fenerbahçe, Yunan yıldız için geçtiğimiz sezonun başında 1.9 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.

Kaynak: Fotomaç