Rakamlar, Fenerbahçe'nin hücumdaki verimsizliğin nedenini net ortaya koyuyor. Sarı-lacivertliler hali hazırda oyununun sadece yüzde 24.7'sini hücumda geçiriyor. 25.1 ile defansta kalan Kanarya, 50.2 oranında ise topu orta sahada oyalıyor. Karşılanan toplar ise neden 3. bölgede topla oynamanın düşük olduğuna ışık tutuyor. Hücumda sadece 13.5 oranında top karşılayan, defasında ise bu rakamı yüzde 45.9'a yükselten Fenerbahçe, rakibi orta alanda karşılama konusunda ise yüzde 40.9'da kalıyor.

ORTALAMA 21 DAKİKA ÖNDE

Cocu, rakamları önüne koyup kurmaylarıyla bir durum değerlendirmesi yaparken, '3. bölge' çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Takıma ön alanda oynama alışkanlığı kazandırmaya kararlı olan Cocu, antremanlarda sürekli olarak hücum varyasyonları denetiyor. Beklere 'daha çok hücuma katkı' talimatı veren, Jailson'dan çift yönlü oynamasını isteyen Phillip Cocu; Benzia, Ayew ve Slimani'nin etkinliğini yukarı çekmeleri gerektiğini savunuyor. Fenerbahçe, bu sezon 6 maçta ortalama 21 dakika galip oynandı.

HÜCUM DENEMELERİ YAPTIRDI

Kanarya, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Pas organizasyonları ile başlayıp defans ve hücum organizasyonları ile süren çalışma, dar alanda oynanan çift kale maçlarla son buldu.

RAKİP SAKIN ALDATMASIN

Phillip Cocu, Çaykur Rizespor'un puan cetvelindeki yerinin (17'nci) kendilerini yanıltmaması gerektiğini, her yönüyle zor bir mücadeleye çıkacaklarını söyledi. Futbolcularını uyaran sarı- lacivertli teknik direktör, "Şartlar ne olursa olsun biz kendi oyunumuzu oynamalıyız. En az derbi kadar çetin bir maç, çok dikkatli olmalıyız" dedi.




Kaynak:Fotomaç