Fenerbahçe'de seçimli olağan genel kurulu bugün resmen başlıyor. Tarihi kongrede Aziz Yıldırım ile Ali Yıldırım Koç yarışacak. Ya Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık koca bir devri sonra erip Ali Koç başkanlık koltuğuna oturacak ya da Aziz Yıldırım 20 yıllık başkanlık dönemine devam edecek...

Rekor katılımın beklendiği ve kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek olan Fenerbahçe genel kurulunda, aidatını yatıran 26.200 kongre üyesi oy kullanabilecek. Bugün; seçim hazırlıklarının sona erdiği Ülker Stadyumu'nda Yönetim ve Denetim kurulu raporlarının okunması, adayların son konuşmalarını yapmasının ardından söz almak isteyen üyeler de kürsüye çıkıp açıklamalarda bulunacak.

Pazar günü ise üyeler sandığa gidecek. Oy verme işlemi 10.00 - 17.00 saatlerinde 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım’ın Mehmet Ali Aydınlar’ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Bu kongredeyse 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor. Ayrıca bu seçimde sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013’te 6 bin 821 oy alan Yıldırım’a aitti.

Daha önce birçok tesiste gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün genel kurulu, bu kez rekor katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı’na alındı. Kulüp tarihinde ilk kez stadyum Fenerbahçe’nin kongresine ev sahipliği yapacak. Öte yandan Kadıköy’de zeminin bozulmaması için hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. Çarşamba akşamı başlayan çalışmalar iki günde tamamlanırken, yarı saha özel malzemeyle kaplandı. Zeminin üzerine konuşmaların yapılacağı platform kuruldu. Sahaya da platformun yanı sıra sandıklar ve kabinler yerleştirildi. Üyelerin seçimi iyi takip edebilmesi için platforma iki büyük dev ekran kurulurken, oy verme işleminin hızlı bir şekilde bitmesi için de her sandığa üç oy kullanma kabini yerleştirildi.