11 hafta boyunca takımın saha içindeki dağınık görüntü çizmesi nedeniyle eleştirilen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, her fırsatta oyuncu grubunun birbirlerini tanımaya çalıştığını vurguluyordu.
Sonrasında milli takım arası ve deplasmandaki Mersin İdman Yurdu maçı, sarı lacivertliler için adeta milat oldu.

Milli maçlar için verilen arada Başkan Aziz Yıldırım'ın Vitor Pereira'yı voleybol maçına götürerek kamuoyu önünde güven tazelemesi, teknik ekibi rahatlattı. Mersin deplasmanında kafileye öncülük eden başkan Aziz Yıldırım'ın maçtan önceki gece takımla yaptığı toplantı ve sahada alınan 3 gollü galibiyet, takımın özgüvenine büyük katkı sağladı.
Mersin dönüşündeki yolculuk, takımın bu sezonki en keyifli atmosferine sahne oldu. Genç oyuncular Ozan Tufan ve Uygar Mert Zeybek'in takımdaki abilerine yaptığı besteleri uçakta söylemeleri yolculuğun neşesi oldu. Mersin dönüşünde kaptan Volkan'ın öncülüğünde takımın kendi arasında yediği yemek de oyuncuların kaynaşmalarına katkı yaptı.
Sarı lacivertli futbolcular, Molde ve Trabzonspor maçında alınan iki farklı skorları takım olgusunun gelişmesine bağladılar.