Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları devam ederken, Sarı LAcivertli takımdan gidecek isimler de netleşmeye başladı.

Sarı Lacivertli kulüp yayınladıkları bir açıklama ile 4 oyuncu hakkında flaş bir karar alındığını duyurdu.

Portekizli teknik direktör Vitor Pereira'nın isteği doğrultusunda Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi, Mame Thiam ve Oğuz Kağan Güçtekin'in takımdan ayrı çalışacakları açıklandı.

Fenerbahçe'de böylece beklenen operasyon da başlamış oldu.

Sarı Lacivertli ekipte taraftarların transfer beklentisi devam ederken, öncelikli hedef, yabancı kontenjanını boşaltmak.

TFF'nin aldığı yeni karar gereği takımlar yabancı sayısını 8+6 şeklinde revize etmek zorunda.

Bu nedenle kadrosunda, şu anda kiralık olan Allahyar hariç 17 yabancı oyuncu bulunan Fenerbahçe bir çözüm arıyor. Takımdan gönderilecek isimler de yavaş yavaş netleşiyor. Ademi ile Thiam'ın kadro dışı kalmasının ardından gözler kadroda düşünülmeyen Tisserand, Dirar, Zajc, Zanka, Lemos, Perotti, Novak ve Samatta gibi futbolculara çevrildi.

Fenerbahçe'nin bu isimler için talip beklediği ifade edilirken, Mame Thiam'a Antalyaspor'un, Kemal Ademi'ye ise yine Spor Toto Süper Lig'den Göztepe'nin talip olduğu belirtiliyor. Zanka için Kopenhag beklenirken, Mauricio Lemos'a yurt içinden, Miha Zajc'a ise yurt dışından taliplerin olduğu da çıkan haberler arasında.

Sarı Lacivertli kulübün bu isimleri gönderdiği takdirde, takıma katılacak oyuncular için de girişimlerin hızlanması bekleniyor.

Kaynak: Fotomaç