Fenerbahçe, yeni transferleri Harun Tekin, Benzia ve Jailson için imza töreni düzenledi.

Comolli: "Sistemimize uygun oyuncular aldık"

Yeni transferlerin aramıza katılmasından dolayı çok mutluyum. Başkanımızla, asbaşkanımızla, Cocu ile konuştuğumuz ve çıkarttığımız oyuncu profiline çok uyuyorlar. Kaleci pozisyonu uzun zamandır aradığımız bir pozisyondu. Bu transfer için sadece mali kaynak gerekiyordu. Souza'nın ayrılışından sonra bir orta saha, Giuliano'nun ayrılışından sonra bir on numara almamız gerekiyordu. Hırslı futbolcular. Onlar sistemimize uyum sağlayacaktır.

Comolli'den yabancı sınırı açıklaması!

Yabancı sınırı konusunda net bir bilgimiz yok, dedikoduları duyuyoruz. Böyle bir değişiklik olacaksa çok erken tarihte haber verilmeli. Geçtiğimiz gün U21 Ligi’nin olmayacağına dair bir yazı geldi. Ancak TFF ile bunun öncesinde herhangi bir iletişimimiz olmadı. Benim tecrübemin bana söylediği bir şey var; yabancı sınırındaki değişiklikler Milli Takım ve Türk futbolu adına bir günde her şeyi değiştirecek şeyler değil. Futbol akademinize, altyapınıza önem vermeli ve daha iyi tesisler yapmalısınız. En üst seviyede kuralı değiştirip, altyapıda gençler için bir şeyler yapmazsanız değişimi göremezsiniz. Fenerbahçe’de bizim yaptığımız da bu.

Harun ve Jailson mu, Benzia mı son gün transferi? 

Benzia
uzun dönemdir takipte olduğumuz bir oyuncu değildi, çünkü finansal olarak uzağımızdaydı. Lille’den bir telefon aldım ve hangi oyuncuya ilgi duyarsınız diye sordular. Benzia için maliyeti karşılayamazdık ancak kiralık olarak bir anlaşma yapabiliriz dediler. Finansal olarak ulaşamayacağımız, harika bir noktaydı. Bu nedenle son güne kaldı. Harun gözlemlediğimiz kalecilerden biriydi. Notlarımız arasında 3.sıradaydı ve bizim hedefimizde olan bir oyuncuydu. Kaleciye ihtiyacımız vardı ancak finansal kaynakları düşünüyorduk. Finansal kaynaklar elimize geçtiği an bu transferi gerçekleştirdik.

Comoli'den Jailson'a övgü, Tolga sözleri

Jailson ile ilgili farklı bir durum söz konusu. Defansif orta saha pozisyonun yeterince oyuncumuz olduğunu düşünüyorduk.Mehmet Topal, Josef, Ozan elimizdeydi. Josef’in satışını gerçekleştirdikten sonra, Jailson ile ilgili bilgiler önümüze geldi. Gremio gibi dev bir kulüpten geldi. Libertadores gibi bir kupayı kazanmış. Aynı zamanda bizim için çok önemli bir yatırım oldu. 

Tolga Ciğerci’nin tedavisi ise Almanya’da sürüyor. Almanya’da Galatasaray döneminden beri süren bir tedavisi vardı. Biz bunu inceledik ve sağlık ekibimle beraber rahatız. Her gün konuşuyoruz ve sağlık raporunu alıyoruz. Sağlık ekibimizden biri Almanya’ya gidecek ve Tolga’nın sakatlığı için orada bulunacak.

"Transferleri kampa kadar biteceğiz diye demeç vermedim"

Ben hiçbir zaman transferleri kampa kadar bitireceğiz şeklinde diye bir demeç vermedim. Hem ben hem başkanımız kamp sürecinde iyi şekilde çalışacağız dedik. Mesela bir oyuncumuza inanılmaz derecede bir teklif geldi. Diego Reyes ve Slimani bizim önceliğimizdi ve onları beklemek zorundaydık. Başkanımız, asbaşkanımız ve ben çok daha önceden, burada göreve başlamadan bunları konuşuyorduk. Ortaya koyabileceğimiz proje bu. Doğru gençlere yatırım yapmalıyız. Altyapıdan kendi değerlerimizi çıkarmak istiyoruz. Takım içinde genç ve tecrübeli oyuncu dengesinin oturttuk. Jailson ve Benzia da çok genç oyuncular.

Harun Tekin'den Volkan Demirel yorumu

Herkesin hayali olan bir kulübe ve çok büyük bir camiaya geldim. Buraya pek çok yerli kaleci geldi. Volkan ağabey ile Milli Takımda çalıştık. Ağabety-kardeş ilişkimiz var. Beklentilerin farkındayım. Bunları karşılamak için çalışacağım. Sonra Milli Takım'da forma giymek isterim.

Günümüz futbolunda kaleciler daha önde ve geriden pasla başlıyor. Hocamız da böyle bir şey istiyor. Ben kendime güveniyorum ancak daha çok çalışacağım. Bu konuda rahatım.

Benzia: "Pozisyonumun özel bir pozisyon olduğunu biliyorum"

Ben görev bulduğumda elimden geleni yapmaya hazırım. Fenerbahçe büyük bir kulüp. Pozisyonumun özel bir pozisyon olduğunu biliyorum. Daha önce bu mevkide Alex de Souza gibi isimler oynadı. Ben de elimden geleni yapmaya hazırım.

Benzia kendisini tarif etti: "Yaratıcı bir oyuncuyum"

Yaratıcı bir oyuncuyum. Topu alıp hücum bölgesinde oynayanlara aktarmaya çalışıyorum. Türkiye'deki atmosferin farkındayım.

Farklı pozisyonlarda forma giydim ancak adapte olabildim. Benim en çok sevdiğim pozisyon ise 10 numara mevkisi. Gol atmak ve asistler yapmak isterim. 8 numarada da forma giydim. Benim amacım takıma olabildiğince katkı yapmak.

Jailson: "Burada tarih yazmak istiyorum"

Türkiye Ligi’nde futbol çok hızlı oynanıyor. Brezilya Ligi’nde oyun daha yavaş. Ayrıca Türkiye Ligi’nde temas çok fazla. Buraya adapte olup tarih yazmak istiyorum.

Markaj yapan bir oyuncu olarak kendimi tanımlayabilirim. Savunmaya destek oluyorum. Amacım en iyisini yapabilmek ve maksimumu sahaya yansıtarak arkadaşlarıma destek olmak. Brezilya dışında forma giymek her zaman rüyamdı. Kapıma da böyle bir fırsat geldi ve buraya geldim. Giuliano, Josef ile konuştum. Artık çalışma ve bir başlangıç yapma zamanı.

Daha önce Arthur ve Maicon ile çalıştım. Oyuncuların kalitesini biliyoruz. Arthur’un kalitesinin öne çıkabilmesi için elimizden geleni yapıyorduk. Burada da arkadaşlarımızla beraber elimizden geleni yapacağız.