Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çeken 25 yaşındaki Kosovalı golcü Vedat Muriqi’in talipleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Tottenham, Manchester United, Leicester City ve Eintracht Frankfurt’un ardından İtalya Serie A takımları Lazio ile Napoli de Kosovalı futbolcuyu listesine aldığı ifade edildi.

Lalaziosiamonoi.it, dev kulüplerin radarına giren Sarı Lacivertli takımın Kosovalı golcüsü ile ilgili bir yazı yayınladı, Vedat’ın gol istatistiklerinin yanı sıra hava hakimiyetine dikkat çekildi ve bu konuda Inter’in Belçikalı golcüsü Lukaku’dan daha iyi olduğu belirtildi.

Futbol Arena'da yer alan habere göre; İtalyan basını Lazio’nun Muriqi'nin transferinde oldukça ısrarcı olduğu belirtilirken, haberin detaylarında şu ifadelere yer verildi; ''Lazio, Vedat’ın transferi için yoğun mesai harcıyor. 1.94 boyundaki santrafor Giroud’dan daha farklı tarzda bir oyuncu ve İmmobile’ye aranan alternatif isim... Ocak ayında onu Avrupa’nın önemli kulüpleri istedi ancak, o Fenerbahçe’de kalmayı ve sezonu tamamlamayı tercih etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Vedat için 25 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor.''

Haberin devamında ise; Lazio ile Napoli’nin Fenerbahçeli golcü Vedat Muriqi için kıyasıya bir rekabet içine gireceği öne sürüldü.

İtalyan ekipleri, 25 yaşındaki başarılı golcünün ilk hedefinin de Serie A’da oynamak olduğuna vurgu yaptı. Sezon başında Çaykur Rizespor’dan 3.5 milyon euroya transfer edilen Kosovalı futbolcunun, ligin ilk yarısında gösterdiği performansla beğeni kazanmıştı. 

Öte yandan Vedat Muriqi'nin Ligin ikinci yarısında düşüş yaşamasının nedeni olarak ise kendisine Avrupa’dan gelen teklifler olduğu iddia edilmişti.

Kaynak: Mynet Spor