Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de son haftaların formsuz ismi Vedat Muriqi'in düşen performansının nedeni merak konusu oldu. Sarı Lacivertli takımın Kosovalı golcüsü formsuz bir döneme girmesi sonrası toparlanması isteniyor. 25 yaşındaki golcü oyuncu Muriqi'in stresli bir dönemden geçtiği de belirtiliyor.

Son olarak 19. haftada Başakşehir ağlarını sarsan 25 yaşındaki Kosovalı forvet daha sonra adeta sessizliğe büründü. Trabzonspor, Alanyaspor, Ankaragücü ve Galatasaray mücadelelerinde fileleri havalandıramayan oyuncu bunun yanında oyun olarak da beklenilen performansı sergilemekte sorun yaşıyor.

Öten yandan devre arasından bu yana stresli bir dönem geçiren Sarı Lacivertlilerin golcü oyuncusu, birçok zor konuyla uğaşıyor. Kendisi hakkında yaklaşık 3-4 aydır çıkan transfer iddiaları, yüksek bonservis beklentileri ve Premier Lig ekiplerinden Manchester United başta olmak üzere dev kulüplerin hamleleri Muriqi'i zorladığı öne sürüldü. Ayrıca Kosova Milli Takımı’nın da EURO 2020 play-offunda Makedonya ile oynayacağı mücadele için beklentiler artmasınında etkisi olduğu düşünülüyor. 

Kosovalı golcünün durgunluğunun bir nedeninin de Sarı Lacivertli takımın kanatlarının durması ve artık her maç geriye gelip top almak zorunda kalması olduğu belirtiliyor.

Kaynak: İnternet Spor