Süper Lig'de alınan kötü skorla ve özellikle Konyaspor'a karşı oynanan son maçta yaşadığı sakatlıklar sebebi ile istediği kadroyu bir türlü sahaya çıkaramayan  Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira transfer çalışmalarına şimdiden start vrildi. Pereira ve yönetimin ilk talebi golcü transferi.

Fenerbahçe'de  birçok golcü transferi yapan başkan Ali Koç, Rizespor'dan transfer ettiği Vedat Muriqi'den katkı almıştı. Sezon biter bitmez Kosovalı golcü Vedat Muriqi rekor bir bonservis bedeli ile İtalyan ekibi Lazio'ya transfer olmuştu.

 İtalyan takımı Lazio'da geçirmiş olduğu sakatlık ve Covid-19 sebeviyle istenilen performansın altında kalan Kosovalı golcü için Fenerbahçe'de tekrardan devrede! Sarı-Lacivertliler, Lazio’da bir türlü istediği kadar forma şansı bulamayan ve gözden düşen 27 yaşındaki forveti transfer etmek için kollar sıvandı.

Yönetim henüz ne Lazio’ya ne de Vedat Muriqi'ye teklif götürdü. Takımında mutsuz olduğu söylenen 27 yaşındakik Kosovalı golcünün sarı- lacivertliler'e dönmeye sıcak baktığı öğrenildi. Bu sebeple yıldız futbolcuyu ikna konusunda bir sıkıntı yaşanacağı beklenmiyor

 Fenerbahçe yönetimi için bu transferdeki en büyük sıkıntı, Vedat Muriqi'e geçen sezon yaklaşık 20 milyon Euro bedel ödeyen Lazio ile ortak noktada olmak. Fenerbahçe, İtalyanlar’ın da ‘tamam’ diyeceği bir formül arıyor

 Sarı-lacivertli ekibin Lazio'ya , zorunlu satın alma opsiyonlu ve kiralama teklifi götürmesi bekleniyor. Bu opsiyonun devreye sokulmasının bazı performans şartlarına bağlanması da muhtemel. Asıl önemli yer, zorunlu satın alma bedelini belirlemek..

KAYNAK: NTV SPOR