Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, Gaziantep FK'nü 2-0 mağlup ettikleri mücadelenin ardından, "TFF Lisans Kurulu, başvurumuzu kısmen kabul etti, kısmen kabul etmedi. Gözünün üzerine kaşı var muamelesi yapılıyor. Haklı başvurumuz kabul edilseydi, 40-50 milyon liralık limitimiz olacaktı. Kadro mühendisliği yapma durumu oluyor. Belki kalabalık olan mevkilerden 2-3 kişi yollayacağız. Sol beke oyuncu alacağız. Belki fazlalık olan yerlerden tasarrufa gitme imkanı sağlayacağız." ifadelerini kullanmış ve bazı isimlerle yolların ayrılabileceğinin sinyalini vermişti.

Bu isimlerin ise Alper Potuk, Moses, Tolgay Arslan, Adil Rami, Miha Zajc ve Arabistan'dan teklifler alan Max Kruse olduğu öne sürüdlü. Her ihtimali düşünen ve oyuncu satışı için de çalışan Sarı Lacivertli kulüp, Tahkim Kurulu'ndan gelecek karara göre yol haritasını çizecek. Transferi bitirilen Simon Falette de limit aşımı sorunu çözülebilirse forma giyebilecek. Fenerbahçe gönderdiği oyuncuların yarım sezonluk ücretinden kurtulmuş olacak.

FENERBAHÇE'DE KİMLER GİDEBİLİR?

İşte Fenerbahçe'nin mevki mevki, bölge bölge analizi ve gönderilebilecek isimler...

KALECİ

Fenerbahçe'nin as kalecisi Altay Bayındır. Yedeği Harun Tekin. Oytun, Erten ve Abdullah ise altyapıdan yetişen kaleciler. Bu mevkide 5 isim görünüyor ancak maaş maliyeti olarak oldukça düşük isimler...

SAĞ BEK

Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de sağ bek olarak Maurio Isla oynuyor. Isla olmadığı zaman Nabil Dirar veya Ozan Tufan görev alıyor. Murat Sağlam ise 21 yaşında ve Wolfsburg'tan yeni gelen bir yetenek. Bu nedenle Sarı Lacivertli ekibin sağ bekte bir fazlalığı bulunmuyor.

STOPER

Fenerbahçe'de Serdar Aziz'in yeri garanti. Sadık Çiftpınar sezonu kapattı. Serdar Aziz'in yanında çoğunlukla orta sahadan Jailson görev alıyor. Adil Rami, maç başına para kazanıyor. Yeni transfer Falette'nin ise lisansı henüz çıkmadı. Adil Rami'den vazgeçilebilir ancak maç başı maaşı olduğu için harcama limitinde de yer tutmuyor.

SOL BEK

Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım sakat. Yedekliğini ise Dirar yapıyor. Transfer düşünülen mevkide fazlalık değil eksiklik çekiliyor.

ÖNLİBERO

Burada Fenerbahçe'nin fazlalığı var. Luiz Gustavo ve Emre Belözoğlu'nun yeri garanti. Jailson, Gustavo'nun ilk yedeği ancak stoperde de tercih ediliyor ve esnekliği ile Ersun Yanal'ın elini rahatlatıyor. Burada görev alabilecek diğer oyuncular Ozan Tufan ve Tolga Ciğerci ise sağ - sol açık gibi mevkilerde görev alıyor. Bu bölgede bulunan ancak fazla forma şansı bulamayan oyuncu Tolgay Ali Arslan. Gurbetçi oyuncunun yıllık maaşı 1.3 milyon euro ve yarım devre için 4.25 milyon TL'ye denk geliyor.

OFANSİF ORTA SAHA

Fenerbahçe'nin bu bölgedeki ilk tercihi Max Kruse. Ayrıca, bu bölgede görev alıp forma şansı bulamayan oyuncular, yüksek maaşlarıyla da dikkat çeken Alper Potuk ve Mehmet Ekici. Her iki ismin de gönderilmesi bekleniyor. Alper Potuk'un ücreti 6 milyon lira, Mehmet Ekici'nin ise 10.45 milyon lira. Yarım sezonluk ücretlerinin toplamı 11.45 milyon lira. Ayrıca, bu bölgede görev alan Miha Zajc'a yarım sezon için 1 milyon euro kiralama ücreti ve 3 milyon euro satın alma opsiyonlu teklif geldi. Zajc'ın yarım sezonluk maaşıyla birlikte 11.4 milyon TL hareket alanı açabilir.

SAĞ KANAT

Fenerbahçe'deki performansıyla beklentileri karşılayamayan Victor Moses, takımın en çok ücret alan oyuncularında bir tanesi. Inter'in de istediği Moses için görüşmeler yapıldı. 3.2 milyon euro (21 milyon TL) maaş alan Moses'ın gitmesi, yarım sezon olan 10.5 milyon TL'lik maliyetinin düşmesi ile önemli bir hareket alanı açacaktır. Moses'ın yokluğunda bu bölgede Deniz Türüç, Nabil Dirar, Ferdi Kadıoğlu gibi isimler de görev alabilir.

SOL KANAT

Fenerbahçe'nin sol açıktaki ilk tercihi Garry Rodrigues. Zaman zaman Tolga Ciğerci de görev alıyor. Sol ayaklı olan Deniz Türüç ve Ferdi Kadıoğlu da bu bölgedeki tercih edilen isimler olarak değerlendirilebilir.

FORVET

Fenerbahçe'nin forvet bölgesindeki esas tercihi Vedat Muriqi ve satılması gündemde bile değil. Vedat'ın tek yedeği ise Mevlüt Erdinç. Fenerbahçe'nin bu bölgede bir fazlalığı bulunmuyor.

FENERBAHÇE'DE KİMLER İLE YOLLAR AYRILABİLİR ?

ADIL RAMI

Ücret: 200 bin Euro+maç başı Maç: 1 Dakika: 46

Fenerbahçe'de Adil Rami, gösterdiği performans ve katkı bakımından beklentilerin çok uzağında kaldı. Bir türlü form tutamayan deneyimli stoperin gönderilmesi için de menajeri ile görüşmeler sürüyor.

MAX KRUSE İLE DE YOLLAR AYRILABİLİR

Ücret: 2.5 milyon Euro Maç: 13 Dakika: 1124

Kruse'yi yönetim tutmak istiyor ancak Arap Yarımadası'ndan geldiği öne sürülen teklifler 5 milyon Euro civarında. Tekliflerin 7-8 milyon Euro seviyesine ulaşması halinde istemese de Alman golcü Max Kruse'a veda edilecek.

ZAJC

Ücret: 1.1 milyon Euro Maç: 3 Dakika: 85

3.5 milyon Euro ve Salih Uçan karşılığında transfer edilen Sloven oyuncu Miha Zajc bu sezon istenen performansı gösteremiyor. Fenerbahçe Yönetimi, İtalya'dan oyuncu için teklifler alırken milli takım forması da giyen ve Serie A'da piyasası olan 25 yaşındaki orta saha ayrılığın kıyısında.

ALPER POTUK

Ücret: 1.2 milyon Euro Maç: 5 Dakika: 106

Yıllık 2 milyon Euro olan ücretini 1.2 milyon Euro'ya düşürse de Alper Potuk beklenenin çok uzağında. Yönetimin veda etmek istediği oyuncuların başında geliyor

TOLGAY ARSLAN

Ücret: 2.4 milyon Euro Maç: 7 Dakika: 31

Spor Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş'tan transfer edilen Tolgay Arslan, teknik heyetin gözüne giremezken sadece 31 dakika ligde şans buldu. Yıllık 2.4 milyon Euro kazanan oyuncu yönetimin göndermek istediği isimlerin de başında geliyor.

VICTOR MOSES

Ücret: 2.7 milyon Euro Maç: 6 Dakika: 492 Gol: 1 Asist: 1

Ayrılığı neredeyse kesinleşen Moses, İtalyan ekibi Inter'den gelen teklifin ardından ayrılık ateşini de yaktı. Takımın en çok kazanan isimlerinden biri olan Nijeryalı oyuncunun önümüzdeki hafta kiralık sözleşmesinin feshedilmesi bekleniyor.

FENERBAHÇE'DE TASARRUF MİKTARI

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, bölgesinde son opsiyon haline gelen ve fazla forma şansı bulamayan oyuncularından vazgeçerse toplamda 37.6 milyon TL'lik toplam tasarruf elde etmiş olacak. Sarı Lacivertli ekipte sportif direktör Comolli ile de yolların ayrılmasıyla birlikte yarım sezonluk 450 bin euro maaşı da harcama limitinden düşülecek. Böylece toplam 40.5 milyon TL harcama limiti oluşacak.

Kaynak: İnternet Spor