Gökhan Gönül'le yollarını ayıran Fenerbahçe'de iç transferdeki sıkıntı Mehmet Topal ile sona erdi. Tecrübeli orta sahayla 4 yıllık yeni sözleşme yapıldı. Topal'ın mevcut sözleşmesi 2 milyon eurodan 2.6 milyon euroya çıkarıldı.

HEPSİ TEK TEK GİTMİŞTİ

Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi iki kilit ismin ayrılmasından sonra takımda kaptanlık görevi için 34 yaşındaki Volkan Demirel ile beraber Mehmet Topal'ın kalması sarı­-lacivertli camiaya olumlu yansıdı. Son 3 yılda takımda sembol olmuş 16 futbolcunun tek tek gitmesi, sportif açıdan başarının gelmemesi moralleri bozan bir gelişme olmuştu.

YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Mehmet Topal'ın 4 yıl daha Fenerbahçe'de kalacak olması, hem makus kaderi değiştirdi hem de sarı­ lacivertli kulüpte yüzleri güldürdü. Mevcut kadrodan da 7 futbolcunun gitmesi, özellikle büyük bir boşluk oluşturdu. Bu nedenle Mehmet Topal gibi tecrübeli bir ismin takımda kalması artı bir değer olarak yorumlandı.

YENİ TRANSFERDEN DAHA DEĞERLİ

Başarı açısından özgüveni sarsılan kulübün lider kimliğiyle öne çıkan ve herkese örnek olan Mehmet Topal'ı tutması içleri rahatlattı. Sağ bek ve sol bekte yaşanan sıkıntıyı transferlerle aşabileceğini düşünen yönetimin, Topal gibi orta sahanın en kritik bölgesinde oynayan bir futbolcuyu kadroda tutması yeni transferden daha değerli olarak görüldü.

Fenerbahçe'de 2012'den beri kadroda bulunan Mehmet Topal'ın uzun süreli sözleşme imzalamasıyla beraber artık kulüpte sembol isimlerden biri olduğu değerlendirmesi yapıldı.  

SONDAKİKA.COM