Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. maçında bu akşam Belçika'nın Anderlecht takımına konuk olacak..

Constant Vanden Stock Stadı'nda saat 19.55'te başlayacak karşılaşmayı Bulgaristan Futbol Federasyonu'ndan Georgi Kabakov yönetecek..

Grubunda oynadığı ilk karşılaşmada Dinamo Zagreb'e 4-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, ikinci hafta Spartak Trnava'yı 2-0 mağlup etmişti..

İki maçta 3 puan toplayan Kanarya, 3. sırada bulunuyor. Hein Vanhaezebrouck yönetimindeki ev sahibi ekip ise henüz puanla tanışamadı ve grupta son sırada yer alıyor..

Zorlu Anderlecht maçı öncesi konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, "İyi bir skor almak ve iyi bir pozisyona gelmek istiyoruz" dedi..

Hollandalı teknik adam, bugünkü karşılaşmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Çok kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Kesinlikle bizim için kolay bir deplasman olmayacak" diye konuştu..

Ayew'in sakatlığının ciddi olmadığını belirterek, "İdman onun için iyi giderse, herhangi bir reaksiyon göstermezse yarın (bugün) oynamaya hazır hale gelecektir" açıklamasını yapan Cocu, şöyle devam etti: Baskıyı kırmalıyız!.

Bazı oyuncular vardır, baskı büyüdükçe kendileri de büyürler. Bazı oyuncular da baskıyı sevmezler. Bireysel değil takım halinde bir şeyler başarmalıyız..

Kanarya, Avrupa'da oynadığı son 3 deplasman maçında Benfica, Dinamo Zagreb ve Vardar'a mağlup oldu..

Dış sahada bu sezon 7 maça çıkan Fenerbahçe sadece Konyaspor'u (1-0) yenebilirken, 5 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı..

Anderlecht, Türk takımları ile yaptığı son 4 maçta yenilmedi (2 galibiyet, 2 beraberlik). 7 gol atıp, 4 gol yedi..