Transferin son günü Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'den Almanya Bundesliga ekibi Fortuna Düsseldorf'a transfer olan Mathias Jorgensen (Zanka)'nın ayrılışındaki neden ortaya çıktı.

Sezon başında ilk 11'de forma şansı bulan ancak haftalar ilerledikçe gösterdiği performans yeterli bulunmayan Zanka, forma şansı bulmakta zorlanıyordu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Sarı Lacivertli ekibin futbolcusu Zanka düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek için Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal'la görüştüğü öne sürüldü.

Geçtiğimiz çarşamba günü Bundesliga takımı Fortuna Düsseldorf'ta Uwe Rösler'in teknik direktörlüğe gelmesiyle transfer listesine Zanka dahil edildi. Danimarkalı oyuncuyu İngiltere'den tanıyan Rösler, stoper Zanka'yı transfer etmek istedi.

Bu durumdan haberdar olan Zanka da Sarı Lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal'la durumunu konuştu. 29 yaşındaki futbolcu, Danimarka Milli Takımı ile EURO 2020'de olmak istediğini, Fenerbahçe'de düzenli forma şansı bulamadığını ve oynamak zorunda olduğunu anlatıp, Fortuna Düsseldorf opsiyonunu kullanma yönde talepte bulundu.

Fenerbahçe'nin de harcama limitleri konusundaki zorunluluğu bulunduğu için izin çıktı. Böylece Zanka'nın Düsseldorf'e transferi gerçekleşti.

Kaynak: Goal.com