Luiz Gustavo | Fenerbahçe'nin uzun zamandır peşinde olduğu Brezilyalı oyuncu ile bağlar henüz kopmuş değil. Yönetimin indirim bekleyişi sürüyor. Orta saha oyuncusu için istenen rakam 8 milyon euro idi. Fenerbahçe 5 milyon Euro'ya kadar çıktı. Zajc'ın satılması durumunda bu oyuncunun transferi büyük olasılıkla sonuçlandırılacak.

Aleksandar Kolarov | Roma 5 milyon Euro'ya kadar indi. Fenerbahçe ise 3 milyonluk son teklifini yapmıştı. Transferde Kolarov'un 'Gerekirse Ocak'ta imza atarım, seneye bonservissiz gelirim' sözü üzerine yönetim bir karar aşamasına geldi. Roma Kolarov'a sözleşme uzatma teklifi getirecek. Ama oyuncunun tavrı Fenerbahçe'den yana. Karşılıklı satranç maçına dönen transferin son günlere kadar taktik savaşı halinde sürmesi bekleniyor.

Marcos Rojo | Manchester United'ın stoperi Rojo kırmızı şeytanlar tarafından kadroda düşünülmüyor. Oyuncu birçok takıma önerildi. Bu kulüplerden biri de Fenerbahçe. Rojo'yu 2014'te 20 milyon Euro'ya transfer eden Manchester United'ın ilk tercihi oyuncuyu bonservisi ile satmak. Kiralık formül arayan Fenerbahçe ise satın alma opsiyonlu bir teklif için İngiliz kulüple pazarlıklarını sürdürüyor.

Volkan Demirel | Volkan Demirel, sezon bittiği günden beri Fenerbahçe'den teklif bekliyor. Ersun Yanal oyuncusunun takımın içinde olmasını istiyor. Yanal'ın yardımcılarından biri ve antrenör olarak kulüpte kalma formülü masada. Ancak Volkan Demirel'in antrenör olsa bile oyunculuk lisansının kalmasını istediği, sezon sonu jübile yaparak veda etmeyi tercih ettiği öğrenildi. Son kararı Başkan Ali Koç verecek.

Riza Durmisi | Fenerbahçe'nin sol bek arayışı nedeniyle menajerler tarafından teklif edilen bir isim. Oyuncunun Lazio'dan ayrılmayı tercih etmediği öğrenildi. Fenerbahçe'nin şimdilik resmi teklifi yok.

Adil Rami | Fenerbahçe'ye önerildi. Oyuncu son dönemde özel hayatındaki gelişmeler nedeniyle Ersun Yanal tarafından veto yedi. Rami'nin sık yaşadığı adele sakatlıkları da bu kararda etkili oldu.

Diego Laxalt | Maldini, Laxalt'ın Milan'dan ayrılacağını açıkladı. Fenerbahçe oyuncunun durumu ve fiyatını sordu, değerlendirmeye aldı.

Sercan Hamzaoğlu | ÖZEL