Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 6 haftada 7 puan toplayan ve 13. sırada bulunan Fenerbahçe, gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor..

Oynadığı 6 karşılaşmada rakip fileleri 6 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise toplam 7 gol gördü..

Aldığı 2 galibiyet ve 1 beraberlikle son yılların en kötü başlangıcını yapan Kanarya, tam 10 yıl sonra da ilk kez 6. haftalar sonunda eksi averaja düştü..

İspanyol hoca Luis Aragones'in çalıştırdığı 2008-2009 sezonunda 8 gol atıp, 9 gol yiyen Fenerbahçe, o dönemden sonra en kötü istatistiğe imza attı..

SAVUNMA TAMAM, SIRA HÜCUMDA

Aykut Kocaman'la 2010- 11'de 6. hafta sonunda 17 gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, Ersun Yanal'ın çalıştırdığı 2013- 14'te de 16 kez rakip ağları sarsmıştı..

Kanarya'nın en az golü yediği sezon ise Daum'lu 2009-10'du. Fenerbahçe, o dönemde 12 gol atarken, ağları ise yanlızca 2 kez havalanmıştı..

Bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan sarı-lacivertlilerde, takımın forveti Slimani de yalnızca 1 kez fileleri havalandırdı.

Ligde son 2 maçta 1 gol yiyen Fenerbahçe'de; teknik heyet artık hücumdaki soruna çözüm arıyor, idmanlarda da gol yollarında çalışmalara ağırlık veriyor..

Goller yabancılardan

Sarı-lacivertlilerin bu sezon Spor Toto Süper Lig'de attığı 7 gol de yabancılardan geldi..

2 kez rakip fileleri havalandıran Andre Ayew takımın en golcü ismi olurken, Islam Slimani ve Eljif Elmas birer gol attı. Takımdan ayrılan isimlerden Giuliano ile Souza da birer kez rakip ağları sarsmıştı.