Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de gelecek sezonun yapılanması için tüm ihtimaller değerlendirmeye alındı. Yeni teknik direktör arayışlarında anılan son isim Sarı Lacivertli takıma Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı yaşatan, 2006-2007'de kulübün 100. yılında lig şampiyonu olan ve 2007'de Süper Kupa'yı kaldıran 67 yaşındaki Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico olduğu iddia edildi. Başarılı teknik adam ile dolaylı olarak temasa geçtiği belirtilen Fenerbahçe yönetiminin, 67 yaşındaki isimden aldığı yanıtlardan memnun olmadığı da öne sürüldü.

Sabah'ta yer alan habere göre; Zico'nun göreve kendi ekibiyle gelmeyi istediği, bununla birlikte yeni bir kadro için transfer bütçesi istediği ifade edildi. Brezilyalı teknik adamın yıllık maliyetinin de hayli yüksek bulunduğu da haberin detaylarında yer aldı. Tüm bu gelişmelerin ardından Sarı Lacivertli kulüp, efsane isim konusunda geri adım attığı iddialar arasında. Fenerbahçe'nin Zico girişiminin olumsuz sonuçlanmasından sonra yabancı teknik adam defteri de kapattığı ifade edildi.

Öte yandan 2006-2008 yılları arasında Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe'yi çalıştıran Arthur Zico, ayrılığı şu ifadelerle anlatmıştı; "Bir Şampiyonlar Ligi maçı sonrası soyunma odasında Volkan ve Lugano kavga ediyordu. O sırada odaya başkan Aziz Yıldırım girdi ve kavgayı ayırmaya çalıştı. O esnada kardeşim Edu da kavgayı ayırmaya çalışıyordu. Sonra ne olduğunu anlayamadığım bir nedenden dolayı başkan ile Edu birbirine girdiler. Aralarındaki kavgayı güçlükle ayırabildik. O günden sonra Edu takımla ilişkisini kesti ve benim için en mutsuz günlerim başladı. Kısa bir süre sonra ben de ayrılmak zorunda kaldım"

Sarı Lacivertli kulübün "Futbol Koordinatörlüğü" olarak tanımlanan A Takım ile Akademi arasındaki köprü görevi için Altay Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak'ın yanı sıra Altınordu'nun hocası Hüseyin Eroğlu ile ilgili de girişimde bulunulduğu  öne sürüldü. Eroğlu cephesinden yapılan teklife olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmediği, "Altınordu Başkanı Mehmet Seyit Özkan ile görüşün" diyerek adres gösterdiği ifade edildi. Fenerbahçe'nin önümüzdeki günlerde Altınordu Kulübü ile bir görüşme yaparak 47 yaşındaki teknik adam Eroğlu konusunda izin isteyeceği iddialar arasında.

Sarı Lacivertli kulüp tarafından izin alınırsa, Hüseyin Eroğlu ile anlaşma zemini aranarak tecrübeli teknik adam yeni yapılanmanın içine dahil edileceği iddia ediliyor.

Kaynak: İnternet Spor