Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de derbi hazırlıkları sürüyor.

Bu sezon 3. kez kırılma maçına çıkacak olan Sarı Lacivertli takım kazanıp şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut'un Vodafone Park'ta Trabzonspor ve Konyaspor deplasmanlarındaki stratejiyi uygulaması bekleniyor. Öncelikli hedef savunma güvenliği ve orta sahada üstünlüğü ele geçirmek olacağı ve bunun için tüm oyuncuların pres yapaması, sahada herkesin birbirine yardımcı olup, 90 dakika savaşması bekleniyor.

Hücum planları ise hızlı ve sonuç alıcı ataklar üzerine kurulacak.

Başrolde Dimitris Pelkas olacak. Yunan yıldız başarılı olduğu forvet arkasında oynayacak. Cezası biten Enner Valencia ile Osayi Samuel kanatlarda ona eşlik edecek.

Öte yandan Sarı Lacivertli takımın en büyük sıkıntı forvet hattında.

Bu mevkide kimin yer alacağı antrenmanlardaki denemelerden sonra belli olacak.

Orta sahada ise Gustavo'nun yanındaki forma için Sosa, Mert Hakan Yandaş ve Ozan Tufan yarışıyor. Mücadeleci özelliğiyle Mert Hakan'ın bir adım önde olduğu ifade ediliyor.

Savunmada göbekte Szalai ile Serdar Aziz ikilisi yerlerini koruyacak. Sağ bekte sakatlanan Gökhan'ın yerine Sangare oynarken, sol bekte ise kadro dışı cezası kaldırılan Caner Erkin'in Filip Novak'tan formasını geri alması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin deneyimli teknik adamı Bulut'un Novak'ın performansını yetersiz bulduğu da çıkan haberler arasında yer alıyor.

Ayrıca Caner idmanlarda istekli haliyle göz dolduruyor.

Kaynak: Fotomaç