İşte Fenerbahçe'den yapılan açıklama:

"Son günlerde spor kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul eden, tarafımızdan son sözün söylenmiş olmasına rağmen hali hazırda tartışmaya açık, gözlemlerimiz doğrultusunda  da ne yazık ki manipüle edildiğine şahit olduğumuz Gökhan Gönül konusunda tarafımızca açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Gökhan Gönül ile ilgili nihai düşüncemiz, 10 Haziran 2016 Cuma yaptığımız resmi açıklama ile kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Bu tarihten sonraki günlerde, Gökhan Gönül başta Futbol Takımımızın profesyonelleri olmak üzere yöneticilerimize ulaşarak, kulübümüzle anlaşma isteğini açık bir şekilde beyan etmiştir.

Kendisi ile yapılan görüşmelerde; Gökhan Gönül, kariyerine kulübümüzde devam etmek istediğini, menajeri Ahmet Bulut’un kendisini yanlış yönlendirdiğini, Bulut ile arasında herhangi bir menajerlik sözleşmesi bulunmadığını, Fenerbahçe’ye dönüşüne müsaade edildiği takdirde boş sözleşmeye bile imza atacağını Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım’a ifade etmiştir.

Kulübümüz ise kendisinin Fenerbahçe camiasından ve yönetim kurulumuzdan özür dileyerek, Fenerbahçe ile daha önce kendisi ile konuştuğumuz şartlarda yeniden anlaşabileceğini oyuncuya iletmiş, hatta hali hazırdaki transfer çalışmalarını dondurarak yine Gökhan Gönül’ü beklemeye başlamıştır. Ancak Gökhan Gönül’den bu noktadan sonra bir gelişme sağlanamamış, talep ettiğimiz özür metni bir türlü oyuncu tarafından yayınlanmamış ve bahse konu sözleşmeyi imzalamak için, halletmesi gereken konular olduğu bahanesi ile 3-4 gün süre istemiştir.

Bugün Gökhan Gönül’ün şahsi sosyal medya hesaplarından yayınlanan mesajında, bir takım imalarla kulübümüze suçlamalar ithaf etmektedir. 10 Haziran 2016 günü yaptığımız açıklama çerçevesinde “Kol kırılır, yen içinde kalır” sözüne sadık kalarak tüm iyi niyet ve temennilerini belirten kulübümüzü, töhmet altında bırakmaya çalışan bahse konu futbolcu, aşağıdaki soruların yegane muhattabıdır:

1)      10 Haziran 2016 Cuma günü yaptığımız açıklamanın ardından, kulübümüzle tekrar irtibat kuran kişi Gökhan Gönül değil midir?

2)      Gökhan Gönül, telefon konuşmalarında ve mesajlarında, menajerin kendisini yanlış yönlendirdiğini, aslında aralarında bir menajerlik sözleşmesi bulunmadığını, Fenerbahçe kabul ederse boş sözleşmeye  imza atacağını beyan etmiş midir?

3)      Devam eden süreçte ne kendisine tarafımızdan hazırlanan özür metnini yayınlayan, ne de vaat ettiği gibi sözleşme imzalayan Gökhan Gönül’e bunun sebebi sorulduğunda cevap alamayan yönetimimiz ve Başkanımız, oyuncuya “Seni kim tehdit ediyor? Fenerbahçe ve camiası her türlü tehdidi bertaraf eder” denmiş midir?

4)      Gökhan Gönül, bu gelişmeleri bazı gazetecilerle an be an paylaşıp, kendisi adına pozitif bir algı oluşturma gayreti içine girmiş midir?


Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm iyi niyeti ve Euro 2016’da mücadele eden milli takımımızın akıbetini gözeterek, konuyla ilgili yaşanan son derece çirkin olayları kamuoyuna açıklamamakta kararlıdır ancak açıkça görülmektedir ki Gökhan Gönül aynı kaygıları taşımamakta, kulübümüzü, hak etmediği halde kendisinin son derece haksız olduğu bir konuda iftiraya maruz bırakmaya çalışmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün çıkarları ve geleceği, yönetimimizin yegane önceliğidir ve transfer politikası da bu çerçevede şekillenmektedir. Gökhan Gönül konusunda kulübümüz üzerine düşeni maddi ve manevi olarak fazlasıyla yapmış, ancak Gökhan Gönül’den ne yazık ki benzer karşılık bulunamamıştır.

Konuyla ilgili, halihazırda çok önemli bir turnuvada mücadele eden milli takımımızın geleceği adına bir çok detay kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Ancak turnuva sonrasında gerekli görüldüğü takdirde, tarafımızdan daha detaylı bir açıklama yapılacaktır. Futbolcuya son tavsiyemiz, bu konuyu burada tadında bırakıp kapatması ve Euro 2016’ya odaklanmasıdır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ