Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe yaz transfer dönemi ve ara transfer döneminde yaptığı takviyeler ile en çok ses getiren takım olmuştu. Sarı Lacivertli kulüp şampiyonluk parolası ile başladığı ligde mutlu sona ulaşmanın hesaplarını yaparken bir yandan da yeni sezon için hazırlıklarına başlamış durumda.

Fenerbahçe'nin sportif direktörü Emre Belözoğlu'nun spoter bölgesi için sözleşmesi sezon sonunda bitecek yıldız isimle temasa geçtiği öne sürüldü.

Belözoğlu, Napoli'nin yıldız defans oyuncusu Nikola Maksimovic'le temasa geçerek ön görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Sarı Lacivertli takım yeni sezonda stoper tandemini Maksimovic-Szalai olarak yapmaya hazırlanıyor.

29 yaşındaki stoper, bu sezon İtalyan ekibiyle 20 maçta forma giydi. 1.93 boyundaki stoperi birçok takım isterken, Tottenham'ın da devreye olduğu iddia edildi.

2017'den beri Napoli'de forma giyen Sırp defansın güncel piyasa değeri 15 milyon Euro...

NIKOLA MAKSIMOVIC KİMDİR?

Nikola Maksimovic, 25 Kasım 1991 yılında Sırbistan'ın Bajina Basta şehrinde dünyaya geldi. Profesyonel kariyeri öncesinde Kosmos Bajina Bašta (2002-04), Sloga Bajina Bašta (2004-06), Sloboda Point Sevojno (2006-09) kulüplerinde oynadı.

2009 yılında Sloboda Uzice kulübüne transfer oldu. Burada gösterdiği performansla Sırbistan'ın köklü kulübü Kızılyıldız'a geçiş yaptı.

Torino'nun dikkatini çeken Maksimovic, Kızılyıldız'dan Torino'ya kiralandı. Kiralık performansı beğenilen Maksimovic'in bonservisi 2,5 milyon euro karşılığında alındı.

2016-2017 sezonunda 5 milyon euro kiralık ücreti ile Napoli'ye geçiş yaptı. Napoli'de stoperin değişmez ismi olan Maksimovic'in bonservisi, 21 milyon euro karşılığında satın alındı.

2017-2018 sezonunda Spartak Moskova tarafından yarın sezon kiralandı ve Napoli'ye geri döndü. Maksimovic'in sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

Kaynak: Fotomaç