Teknik sorumluluk görevine sezon sonuna kadar Emre Belözoğlu'nu getiren Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de yönetim, yeni teknik direktör arayışlarına da jız kesmeden devam ediyor. Belözoğlu ile sezonun sonunda şampiyonluğa ulaşmanın planlarını kuran Sarı Lacivertli kulüpbir yandan da gelecek sezon takımı emanet edeceği tecrübeli bir hoca arayışında.

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'na yardımcı olarak getirilen antrenör Erdinç Sözer, daha önceden görev aldığı takımlar nedeniyle sezon sonundaki teknik adam planlarına adeta ışık tutuyor.

Kariyerinde Herta Berlin, Wolfsburg, Stuttgart, Hamburg ve Leverkusen gibi takımlarda yardımcı antrenörlük yapan Erdinç Sözer, Fenerbahçe'nin gelecek sezon takımı emanet etmek istediği 'ekol'ün habercisi olarak görülüyor.

Sarı Lacivertli yönetimin aldığı Erol Bulut kararının ardından Fenerbahçe'nin ilgilendiği dünyaca ünlü teknik adam Joachim Löw, Almanya Milli Takımı ile olan birlikteliğini bu yaz oynanacak olan EURO 2020 sonrasında noktalandıracağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından ünlü teknik adam için nabız yoklayan Fenerbahçe'ye kötü haber geldi.

Löw, EURO 2020 sonrasında dinleneceğini ve takım çalıştırmaya bir süre ara vereceğini açıkladı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Flaş gelişmeler yaşanırken Fenerbahçe'nin yeni hedefi ve kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler basına yansıdı.

Bir dönem Türkiye'de de görev alan Slaven Bilic'in yardımcılığını yapan ve şu anda Almanya Bundesliga devi Borussia Dortmund'da teknik direktörlük yapan Edin Terzic'in görevi devraldığı isim Lucien Favre ile Fenerbahçe'nin gizli bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Kariyerine İsviçre'de takım çalıştırarak başlayan Favre, Borussia Dortmund'dan önce Bundesliga'da Hertha Berlin ve Gladbach takımlarını çalıştırdı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde 3 takım çalıştıran Favre, bu takımlarla toplamda 393 maça çıkarken, bu karşılaşmalarda rakiplerini tam 197 maçta mağlup etti ve 81 karşılaşmada sahadan 1 puanla ayrıldı.

Borussia Dortmund'da 896 gün süre almayı başaran 63 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe ile yeni sezon için bir dizi görüşme gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Avrupa basınında yer alan habere göre ise; Kariyerinde Almanya, İsviçre ve Fransa dışında bir kulüp takımı çalıştırmayan teknik adamla yeni sezon öncesi görüşen Fenerbahçe, sözleşme şartlarının konuşulduğu sırada imzadan vazgeçti.

Borussia Dortmund'u çalıştırdığı sürede bonuslar ile birlikte yılda 4.5 milyon eurodan fazla kazanan teknik direktörün buna benzer bir ücreti Fenerbahçe'den de talep ettiği, bu miktarı yüksek bulan Sarı Lacivertli yönetimin ise alternatif isimlere yönlendiği ifade edildi.

Kaynak: Fotomaç