Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de Galatasaray derbisi öncesi kadro şekillendirmesi devam ediyor. Sarı Lacivertli ekipte derbi öncesi ciddi eksikler bulunuyor. Gustavo, Emre ve Garry Rodrigues derbide forma giyemeyecek.

Hasan Ali Kaldırım'ın uzun süren yokluğu ve stoper sıkıntısı da eklendiğinde Sarı Lacivertli teknik adam Ersun Yanal’ın nasıl bir ilk 11 ile maça çıkacağı merak konusu.Hasan Ali sakatlığını atlatmış olsada maç ve tempo eksiği 58 yaşındaki teknik adam Yanal’ı düşündürüyor. Bu sezon deneyimli futbolcu Hasan Ali sadece 7 lig mücadelesinde forma şansı bulabildi.

Derbi maçın temposunu kaldırma ihtimali düşük olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle Sarı Lacivertli ekipte Dirar’ı sol kanatta oynama ihtimali yüksek.  Öte yandan stoper ve kanatta bir sürpriz söz konusu olabilir. Falette, Rami’ye göre daha iyi bir görüntü çiziyor.Özellikle fizik açıdan teknik heyetin beklentilerine antrenmanlarda karşılık veriyor. Bu nedenle Adil Rami’ye göre daha şanslı.

Fenerbahçe'de son yapılan çalışmalarda Fallette’in stoperde oynaması ve Jailson’un orta sahaya geçmesi üzerine bir plan yapıldı. Bu plan hayata geçmezse daha da büyük bir sürpriz yaşanabilir.

Özellikle Luiz Gustavo’nun yokluğunu doldurmaya çalışan teknik heyet buraya çare arıyor. Jailson bu bölgeye çekilmezse diğer alternatif Tolga Ciğerci olacak.

Ancak Sarı Lacivertli ekip bu sefer de kanatta sıkıntı yaşanacak. Tolga son dönemde kanatta oynuyordu ve tecrübeli taknik direktör Ersun Yanal’ın beklentilerini karşılıyordu.Son çare olarak orta sahayı sağlama almak adına Tolga Ciğerci'nin bu bölgeye çekilmesi ve taraftarın da ısrarla oynamasını istediği Ferdi Kadıoğlu'nun kanada geçmesi üzerine de bir plan da söz konusu. Ferdi maçların ikinci yarılarında süre alıyordu.

Galatasaray derbisi öncesi yaşanan kadro sıkıntısına rağmen teknik heyet bu sorunu aşabileceklerini düşünüyor. Benzer şekilde Türk Telekom’da oynanan ligin ilk yarısında 0-0 biten derbide de birçok oyuncu yerinde oynamamıştı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede sahaya çıkan kadroda Tolga Ciğerci sol kanat, Ozan Tufan sağ kanat, Jailson stoper ve Nabil Dirar sol bekte görev yaptı. Bu dört futbolcunun orijinal pozisyonu da farklıydı. Bu nedenle yine birçok futbolcu kendi orijinal pozisyonu dışında bu hafta da görev alabilir.

İlk derbide deplasmanda rakibine karşı üstünlük kuran Fenerbahçe'nin yine benzer şartlarda pazar günkü derbiye çıkacağı ifade edildi. Dolayısıyla ilk maçta olduğu ikinci maçta da Sarı Lacivertli ekibin etkili oynayacağı düşünülüyor.

Kaynak: İnternet Spor