Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de 31 yaşındaki Şilili futbolcu Mauricio Isla'ya başta Arjantin Ligi ekibi Boca Juniors olmak üzere birçok yerden transfer teklifleri geliyor.

Isla, Fenerbahçe'de kalacak mı? Transferle ilgili kulübün düşüncesi ne? Sağ bek pozisyonunda kim oynayacak? İşte yanıtları...

Sarı Lacivertli kulüpte yeni sezon planlamaları çerçevesinde transfer çalışmaları sürdürülürken, sıkıntı yaşanan defans, sol bek ve kanat hamleleri için ciddi mesafeler kat edildi.

Ancak; Fenerbahçe bu bölgeler dışında hiç sıkıntı yaşamadığı başka bir bölge için de çözüm bulması gerekli gibi görünüyor.

SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Transfer olduğu günden bu yana takımın en istikrarlı Performansı sergileyen isimler arasında yer alan Maurıcio Isla’nın sözleşmesi sona eriyor. Geçen sezon 37, bir önceki sezon da 29 maça çıkan Şilili futbolcu bu sezon ise şimdiden 25 maç oynadı.

Isla’nın savunması, ileri çıkışları ve tecrübesi, Fenerbahçe’ye 3 sezondur kayda değer bir güç kattı. Ancak artık 32 yaşına gelen ve sözleşmesi son bulacak olan tecrübeli futbolcu ayrılık hazırlığına başladı.

Hürriyet'teki habere göre; başta Arjantin Lig ekibi Boca Juniors olmak üzere birçok kulüpten teklif alan Şilili futbolcu Isla’nın bonservisinin elinde olması kendisi için önemli bir avantaj. Gelecek sezon yapacağı anlaşmayı kariyeri açısından son sözleşme gibi gören Sarı Lacivertli oyuncu bunu iyi değerlendirmeyi planlıyor.

Dolayısıyla bu bölge için de Sarı Lacivertli kulübün transfer yapması gerekecek. Bu zorunlu hale karşın, mali olarak zaten sıkıntılı bir noktada bulunan kulüp, küresel salgınilan edilen koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak daha da etkilendi. Öte yandan bu da yapılacak harcamalara da yansıyacak.

Sağ bek arayışı söz konusu olsa da, ilk etapta Nabil Dirar ile burayı kapama düşüncesi var. Dirar’ın yedeğinin de sezon başından beri forma bekleyen Murat Sağlam olabileceği iddia ediliyor.

Sağ bek konusunda yeni sezon öncesi transfer arayışı olacak olsa da mevcut kadroda Murat Sağlam için önemli bir referans bulunuyor. Sezon başı AUDI Cup’taki performansı ile Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih ve La Liga devi Real Madrid gibi dev rakiplere karşı etkili bir performans ortaya koyan 22 yaşındaki oyuncu kadroda alternatif için düşünülüyor.

Murat Sağlam’ın yeni sezonda daha fazla süre alabileceği ifade edildi. Ersun Yanal tarafından hiç düşünülmeyen genç sağ bek bu sezon sadece kupa maçlarında 292 dakika forma giydi.

Kaynak: Super Haber