Lyon'dan Mathieu Valbuena ve Monaco'dan Nabil Dirar'da sona gelen Fenerbahçe asıl bombayı ise Joao Moutinho'yu alarak patlatmak istiyor..Kanarya, 30 yaşındaki yıldız için öncelikle şartları soruşturuyor..

Avrupa'nın en gözde takımı olan Monaco ile 2018'e kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli orta saha için başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi şartları sonuna kadar zorlamaya hazır..

Joao Moutinho bu sezon başına sakat olduğu için Monaco'nun Fenerbahçe ile oynadığı Devler Ligi ön eleme karşılaşmalarında forma giyememişti..

Sakatlığını atlattıktan sonra ise bu sezon tüm kulvarlarda toplamda 52 mücadelede görev aldı..

4 kez fileleri sarsarken, 5 de asist yaptı..

TAM MAESTRO

Devler Ligi'nde yarı final oynayan Monaco gelecek sezon için Moutinho'nun bölgesine flaş transfer düşünüyor.Teknik direktör Leonardo Jardim'in kararına göre Kanarya da harekete geçecek..

NEDEN MOUTİNHO?

Moutinho orta sahada tam bir organizatör.Tecrübeli futbolcu Aykut Kocaman'ın meşhur 'pas oyununa' uygun bir isim..Duran topları etkili kullanıyor..Rakip arkasına kilit pasları da Fenerbahçe'nin hücumunu çeşitlendirebilir.Ayrıca savunmaya yardımı da Kocaman'ın istediği türden..Bir orta saha için tek olumsuz yanı pozisyona girdiğinde bitiriciliği yüksek değil..




kaynak:Aspor