Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından, Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic’e verilen ceza ve bu cezanın gerekçesi, tam anlamıyla skandal niteliği taşımaktadır.

Kendi ülkesinin bayrağını uluslararası arenada başarı ve gururla temsil eden takımımızın başantrenörüne, tam da önemli bir Euroleague maçı öncesinde, anlamsız ve dayanağı olmayan gerekçelerle verilen bu cezayı şiddetle kınıyoruz. Başantrenörümüz Sayın Zeljko Obradovic, gerek kariyeri gerekse kişiliği itibariyle dünyanın en saygın antrenörlerinden biridir ve bu saygınlığı saha içindeki duruşu ile edinmiştir. Antrenörümüzün uzun kariyeri boyunca karşılaşmadığı bir uygulamaya ligimizde tesadüf edilmiş olması da düşündürücüdür. Spor kamuoyunun futboldaki hakem hatalarına ve hakemlerin müsabaka yönetme kalitesine odaklandığı bir noktada basketbolda gözlemlenen hakem hataları göz ardında kalmaktadır. Son maçımızda müsabaka hakeminin vücut diline yansıyan ön yargılı kararları sonrasında müsabakanın son saniyesinde atılan basket ile müsabaka, takımımız lehine sonuçlanmıştır. Müsabaka sırasında yanlı kararları ile müsabakanın sonucuna tesir eden ve fakat müsabaka sonucunu değiştiremeyen müsabaka hakeminin olmayan bir eylemi sebebi ile başantrenörümüzü rapor etmesi esasen bizler için şaşırtıcı olmamıştır. Söz konusu müsabaka hakeminin yanlı ve kasıtlı yönetimi ile müsabaka sonrasında olmayan bir olayı olmuş gibi raporuna yazması hususunda Türkiye Basketbol Federasyonu’nu inceleme başlatmaya ve bunun neticesinde gerekli yaptırımı uygulamasını beklemekteyiz.

Kulübümüzün, Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic’e inancı ve desteği tamdır. Kendisi, camiamız için, bu tip ayak oyunları ile yıpratılamayacak değer ve önemdedir. Ay-yıldızlı bayrağı ve kulübümüzün ismini Euroleague’de başarıyla temsil etme hedefiyle yoluna devam eden takımımız şu anda Kızılyıldız maçına konsantre olmuş durumdadır. Ancak Baş Antrenörümüz Zeljko Obradovic’in durumuyla ilgili yaşananlar ve gerçekler, kafilemiz yurda döndükten sonra daha kapsamlı bir açıklama ile kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.