Süper Lig'de 2020-2021 sezonunda Fenerbahçe'de en büyük sorun olarak savunma bölgesi ön plana çıkarken, Sarı Lacivertli kulüp önceliği bu bölgeye vermiş durumda.

Takıma devre arası katılan Szalai'nin oldukça başarılı bir performans sergilemesi ama bir türlü ne Serdar Aziz'in ne de Tisserand'dan istediği verimi alamayan Fenerbahçe en çok sıkıntı çektiği sorun oldu.

Macar stoper geldiği günden bu yana Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 21 karşılaşmada savunması kadar hücuma da katkısı oldu. 23 yaşındaki futbolcu bu mücadelelerde 3 gollük performans sergiledi.

Fenerbahçe'de sezon başında takıma katılan Tisserand ise performansı ile sınıfta kaldı. 25 karşılaşmada görev alan Kongolu futbolcu özellikle kademe hataları ve hava toplarındaki başarısız oyunu ile zaman zaman çok tepki çekti.

Bir diğer stoper olan Serdar Aziz'de savunma bölgesindeki bireysel hataları ve geçirdiği sakatlıklar yüzünden Sarı Lacivertli ekibin bir türlü savunma hattındaki ikiliyi oluşturamamasının öne çıkan sebeblerinden oldu..

Teknik sorumlu Emre Belözoğlu'nun bu doğrultudan yola çıkarak gündemine flaş bir ismi aldığı iddia edildi.

Belözoğlu, bu transferle bizzat ilgilendiği belirtiliyor.

Milan ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli savunmacı Simon Kjaer için Emre Belözoğlu'nun tüm şartları zorlayacağı öne sürülürken, Danimarkalı stoper Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde taraftarın saha içinde en güvendiği isimlerin başında geliyordu.

32 yaşındaki savunma oyuncusu bu sezon 27 maçta forma giyerken, özellikle takım liderliği konusunda ön plana çıkıyor.

Kaynak: Fotomaç