Sezon başından bu yana hücum hattına yaptığı transferlerden beklediği verimi alamayan Süper Lig ekibi Fenerbahçe, ileri 3'lüye takviye yapmayı hedefliyor.

Kanatlara ve forvete yaptığı transferlerle adından sıkça söz ettiren Sarı Lacivertli kulüp, bu bölgelerde planları tutmadı.

Fenerbahçe hücum bölgesine yaptığı 5 transfer beklenenlerin altında kaldı.

DİEGO PEROTTİ

Sezon başında İtalya Serie A ekibi Roma'dan büyük beklentilerle transfer olan Diego Perotti, sakatlıkları sebebiyle takımı yalnız bıraktı.

Sahada olduğu maçlarda etkili bir performans sergilese de bu sezon ligde sadece 4 maça çıkabilen Arjantinli oyuncu, 3 gol attı.

MBWANA SAMATTA

Fenerbahçe'nin Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'dan kadrosuna kattığı Samatta, sarı lacivertlilere 30 gol atacak forvet parolasıyla gelmişti..

Ligde geride kalan 25 haftada 17 maça çıkan Tanzanyalı forvet, beklenen çıkışı gerçekleştiremedi ve sadece 4 gollük performans sergileyebildi.

ENNER VALENCIA

Sezon başında Sarı Lacivertli formayı giyen ve kariyerinde Premier Lig ekipleri de dahil olmak üzere önemli takımlarda oynayan Valencia, Fenerbahçe'ye büyük beklentilerle gelmişti. Forvet ve kanat oynayabilen ve skor katkısı da yüksek bir oyuncu olan Ekvadorlu futolcu, çubukluyla bu başarıyı yakalayamadı.

Her ne kadar son haftalarda performansının üzerine koysa da, ligde 19 maçta 4 gol 2 asist yapan Valencia, Fenerbahçe'nin skor yükünü çekemedi.

SİNAN GÜMÜŞ

Fenerbahçe'nin Genoa'da bedelsiz olarakrenklerine bağladığı Sinan Gümüş, Sarı Lacivertli takımı gol silahı olamadı ve 12 maçta 2 gol 1 asist ile takımına katkı sağladı.

PAPISS CISSE

Geçtiğimiz sezon Alanyaspor formasıyla flaş bir performans sergileyen ve Süper Lig devlerinin radarına giren Papiss Cisse, 32 maçta 22 gol atmıştı..

Alanyaspor'dan teknik direktörü Erol Bulut'un, Fenerbahçe'nin başına gelmesiyle sarı lacivertli kulübün kapıları Senegalli golcüye açılmıştı.

Sezon başından bu yana Erol Bulut'un hemen hemen her maç şans verdiği ancak çoğu zaman beklenen oyununu sergileyemeyen 35 yaşındaki forvet, Alanya ekibindeki başarısını burada gösteremedi ve 18 maçta sadece 4 gol atabildi.

Cisse'nin de yeteri kadar skor üretememesi sarı lacivertli ekibi forvet arayışlarına itti..

Geçen sezon TFF 1. Lig'de sergilediği muhteşem performansıyla takımının Süper Lig'e çıkmasında önemli paya sahip olan Ndao, bu sezon da çıkışına devam ediyor.

Geçtiğimiz sezon 1. Lig'de forma giyediği 16 maçta 3 gol 3 asistlik performansa imza atan  24 yaşındaki kanat, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de golcü kimliğini biraz daha ön plana çıkardı.

Geride kalan 25 haftanın 23 maçında sahne alan Ndao, şimdiden 7 gol ve 5 asiste ulaştı.

Fenerbahçe'de Samatta ve Thiam'ın kanat ve merkezde sürekli yer değiştiği bir sistemde Ndao da etkili olabilir. Nitekim oyuncu kanat asıllı olsa da hücum hattının merkezinde de görev alabiliyor.

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon, sezon başında Ndao için 3 milyon Euro teklif etmişti. 5 milyondan aşağı satmayı düşünmeyen İstanbul ekibi, bu transferin önünü kapamıştı.

Devre arasında Fenerbahçe'de Fatih Karagümrük'e kiralanan Kemal Ademi, burada forma şansı bulmaya başladı. Karagümrük cephesinin de memnun olduğu ifade edilen İsviçreli golcü, Ndao transferinde takasta kullanılabileceği iddia ediliyor.

Sarı Lacivertli kulüpte Kemal Ademi artı bir miktar bonservis bedeli teklif etmesi gündemde.

Kaynak: Fotomaç

.