18 yaşındaki genç oyuncu futbola Stormvogel’de başladı. Orta alanda görev yapan Ozancan, günümüz modern futbolundaki 10 numara tanımına fazlasıyla uygun bir oyun anlayışına sahip. Her iki kanatta oynayabildiği gibi orta sahanın ortasında da görev alabiliyor.

Stormvogel’deki üstün performansıyla kısa sürede parlayan Ozancan önce Groningen’e ardından ise Feyenoord’a transfer oldu. Azerbaycan Milli Takımı’nın çalıştıran Robert Prosinecki tarafından da uzun süredir takip edilen futbolcu bu ülkeden gelen milli daveti kabul etti. Ozancan’ı ayrıca Everton ve Tottenham gibi ekipler uzun süreden beri takip ediyor.

Tıpkı Ozancan gibi büyük bir potansiyeli olan diğer bir isim de kardeşi Orkun. 16 yaşındaki Orkun daha şimdiden Hollanda’nın en popüler genç yetenekleri arasındaki yerini aldı. Başta İngiliz devi Manchester United olmak üzere pek çok önemli takım Orkun’un gelişimini uzun süreden beri izliyor.

Hollanda’nın Haarlem bölgesinde doğan ve büyüyen kardeşler, futbol dünyasındaki başarılarını eğitim hayatlarına da yansıtmayı başarmış. Baba Halis ve anne Sibel Kökçü, çocuklarının başarısında en büyük pay sahipleri. Onların hem okul hem de futbol yaşantısına büyük destek veren aile aslen Afyon Emirdağlı. Kökçü kardeşler Hollanda’da ‘De Boer’ kardeşler olarak anılıyor.

Hürriyet