Teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

Listesinde Sörloth ile Sarı Lacivertli takımın eski golcüsü Vedat Muriqi bulunurken, İtalya'da Spezia forması giyen M'Bala Nzola'ya teklif götürüldüğü öne sürüldü..

Fenerbahçe yönetiminin 24 yaşındaki golcü için 4.5 milyon euro bonservis bedelini gözden çıkardığı belirtilirken, sürecin olumlu ilerlediği ifade ediliyor.

Angolalı futbolcunun 1.5 sezondur formasını giydiği İtalyan ekibi ile 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Geçtiğimiz sezon Serie A'da 11 gol 3 asistlik performansıyla öne çıkan isimler arasında yer alan M'Bala Nzola için Spezia'nın kapısını çalan Fenerbahçe'nin transferde tüm şartları zorladığı da çıkan haberler arasında.

İtalyan Tuttomercato'nun haberine göre; Sarı Lacivertli takımın uzun süredir peşinde olduğu Muriqi'den vazgeçip, Nzola'yı kadrosuna katmayı hedeflediği belirtildi.

M'BALA NZOLA KİMDİR?

2016-17'de Francavilla formasıyla Serie C'de sahne alan Nzola, 2017-18'de Carpi ile Serie B'deydi. Bir sezon sonra Trapani ile tekrar Serie C'de yer alan Kongolu, 2019- 20'de Spezia ile B'den A'ya çıktı. 24 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon da İtalya Ligi'nin öne çıkan golcüleri arasına girmeyi başardı.

Kaynak: Fotomaç