Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe yeni sezonda şampiyonluk hedeflerken, bu bağlamda transfer çalışmalarını da titizlikle yürütüyor.

Sol bekte Caner Erkin'den savunma anlamında, Filip Novak'tan ise genel olarak geçtiğimiz sezon beklenen verimi alamayan Sarı Lacivertli takım bu mevki için Ezgjan Alioski'yi gündemine aldığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin Leeds United ile sözleşmesi sona eren Makedon oyuncunun menajeri ile temas kurup şartlarını sorduğu da çıkan haberler arasında.

29 yaşındaki futbolcuya, Leeds United'da yeni kontrat önerirken pek çok takım da radarına almış durumda. Fenerbahçe'nin şartların uygun olması durumunda Alioski'ye resmi teklif sunması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Lig'de 36 maçta forma giyen Makedon bek, 2 gol 3 asistlik performans sergiledi.

Orta sahanın solunda ve merkez orta saha olarak da görev yapabilen Ezgjan Alioski; kariyerinde FC Lugano, BSC Young Boys, FC Schaffhausen takımlarının formalarını terletti.

Toplamda 317 resmi karşılaşmaya çıkıp, 46 gol 42 asistlik performansa imza atan deneyimli futbolcu, Kuzey Makedonya'nın Euro 2020 kadrosunda da yer alan oyuncu, gruplarındaki iki maçta da 90 dakika sahada kaldı.

Bu maçlarda ise Ukrayna'ya gol attı.

Kaynak: Fotomaç