Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de gündem Video Yardımcı Hakem (VAR)...

Gençlerbirliği maçında Ayite'nin attığı golün kesin ofsayt olduğunu iddia eden Sarı Lacivertli kulüp harekete geçti.

Fenerbahçe yönetimi, bu sezon aleyhlerine verilen hatalı (kasıtlı olduğuna inanılıyor) VAR kararlarını tek tek tespit ediyor. Oluşturulacak dosya önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Görüntüler eşliğinde yapılan hatalar anlatılacak. Yaşanan puan kayıpları gösterilecek.

Listede bu sezonki Galatasaray, Gaziantep FK, Gençlerbirliği maçları başta olmak üzere pek çok karşılaşmanın bulunduğu da ifade ediliyor. Sarı Lacivertli kulüp, TFF'den VAR ile ilgili iddiaları bir an önce araştırıp, tedbir almasını isteyecek.

Yönetim kurulu üyeleri Selahattin Baki ile Alper Pirşen, Gençlerbirliği maçının ardından devlete de çağrı yaparak, "FETÖ futboldan hala temizlenmedi. VAR operatörünün araştırılmasını istiyoruz" demişti.

Spor Toto Süper Lig'de bir maçı eksik olan lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi kritik duruma geldi.

Hafta sonunda oynanacak maçta galibiyet zorunlu hale gelirken, alınacak kötü bir sonuçta teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılacağı da çıkan iddialar arasında yer alıyor.

Sarı LAcivertli kulübün başkan Ali Koç'un hafta içinde Samandıra'ya giderek Erol Bulut ve sportif direktör Emre Belözoğlu ile bir toplantı yapması ve derbinin önemi konusunda uyarıda bulunması bekleniyor. Koç futbolculara da hitap edip, galibiyet isteyecek. Trabzonspor maçı öncesi yapılan benzer hamle olumlu sonuç vermişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Selahattin Baki ve Alper Pirşen'in VAR operatörü hakkındaki iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

Resmi siteden yapılan açıklamada "VAR sisteminin teknolojik altyapısı, FIFA Dünya Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi'nin yanı sıra İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda liglerinin altyapısını sağlayan Hawk-Eye firması tarafından yürütülmektedir" ifadelerine yer verilirken şu sözler ile devam edildi.

"TFF'nin VAR merkezi, uluslararası standarda sahip olmakla beraber, Hawk-Eye görüntü operatörleri maç içerisinde alınan hiçbir kararda söz hakkına sahip değildir. Ofsayt çizgilerinin koyulması ve topa vuruş anlarının belirlenmesi dahil VAR hakemlerinin onaylamadığı herhangi bir işlemi gerçekleştiremez. Görüntü operatörleri, gereken detaylı geçmiş ve adli sicil taramaları tamamlandıktan sonra işe alınıyor." 

Fenerbahçe Kulübü'nden iddialara ilişkin elindeki tüm bilgi, belge ve kanıtları federasyona ve gerekli mercilere iletmesi de istendi.

Kaynak: Fotomaç