Daha önce Belaruslu uzun Anastasiya Verameyenka ve Gökçe Doğan’ı kadrosuna katan Fenerbahçe, yeni sezon kadrosunu şekillendiriyor. Basketfaul’un haberine göre sarı-lacivertliler, WNBA’in önemli oyuncularından Marissa Coleman, Candice Dupree ve Allie Quigley ile prensipte anlaştı.

Geride kalan sezonu ülkemizde Edirne Belediyesi Edirnespor’da geçiren forvet oyuncusu Marissa Coleman, 1987 doğumlu ve 1.85 boyunda. Maryland Koleji mezunu olan oyuncu, 2009 WNBA draftlarında 1. tur 2. sıradan Washington Mystics tarafından seçildikten sonra, 2 sene bu takımın formasını giydi. Sonrasında 1 sezon Los Angeles Sparks adına mücadele eden başarılı forvet, geçen sezon Indiana Fever’a transfer oldu. Fundamentali, istikrarı ve yüksek şut yüzdesi ile bilinen Marissa Coleman, bu sezon WNBA’de 20.8 dakika ortalama ile sahada kalarak, 6.6 sayı, 3.3 ribaund ve 1.2 asist rakamları ile takımına katkı sağladı. Coleman, geçen sezon TKBL’de 16.7 sayı, 4.0 ribaund ve 2.2 asist ortalamaları üretmişti.

Fenerbahçe’nin bir diğer transferi olan 1984 doğumlu ve 1.88 boyundaki oyuncu Candice Dupree ise, dünyanın en iyi hareketli uzunlarından biri olarak kabul ediliyor. Topla oynama yeteneği ve yüksek oyun görüşü ile hem 3 hem 4 hem de 5 numaralı pozisyonlarını oynayabilen Dupree, WNBA’de Phoenix Mercury adına mücadele ediyor. 2006 yılında 1. tur 6. sıradan Chicago Sky tarafından draft edilen Temple Koleji mezunu oyuncu, 3 sezon bu takımın formasını giydikten sonra, 2010 senesinden bu yana Phoenix Mercury adına mücadele ediyor. Amerika Milli Takımı’nın da formasını giyen ve 4 kez WNBA All-Star seçilen Dupree, geçen sezon WNBA şampiyonluğu sevinci yaşadı. Avrupa’da Wisla Can Pack, Good Angels Kosice, Sparta&K MR Moskova ve Nadezhda Orenburg gibi takımlar adına DA mücadele eden oyuncu, bu sezon WNBA’de 15.2 sayı, 7.2 ribaund, 1.8 asist ve 1.0 top çalma ortalamaları yakaladı.

Fenerbahçe’nin diğer transferi ise, 1986 doğumlu ve 1.78 boyundaki kısa forvet Allie Quigley. 2008 WNBA draftlarında 2. tur 22. sıradan Seattle Storm tarafından seçilen DePaul Koleji mezunu oyuncu, o sezon Phoenix Mercury’e takas edildikten sonra, sırasıyla Indiana Fever, San Antonio Stars ve Seattle Storm takımlarında forma giydikten sonra, 2013 yılından bu yana Chicago Sky’da görev yapıyor. Geçen sezon WNBA finallerinde boy gösteren oyuncu, sahip olduğu Macaristan pasaportu ile Avrupalı statüsünde boy gösterecek. 2014 senesinde WNBA’de Yılın 6. Oyuncusu Seçilen Allie Quigley, bu sezon WNBA’de 5.7 sayı, 1.2 ribaund ve 1.0 asist ortalamaları ile mücadele ediyor. 2008-2009 sezonunda ülkemizde Mersin Büyükşehir Belediyespor forması da giyen Quigley, daha önce Pecs 2010 ve Good Angels Kosice takımlarında görev aldı.

*Jwsbasketball