Teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Sarı Lacivertli takımın yeni transferlerini UEFA Avrupa Ligi'nde oynatabilmesi için ise 2 Eylül'de UEFA'ya sunacağı kadro listesine yetiştirmesi gerekiyor.

Başkan Ali Koç transferleri bu tarihe kadar yetiştirmeye çalıştıklarını, yetişmeyen isimleri ise Türkiye için transfer döneminin bitişi olan 8 Eylül'e kadar noktalayacaklarını dile getirdi.

53 yaşındaki çalıştırıcı Pereira'nın memleketi olan Portekiz Ligi ekiplerinden Paços Ferreira forması giyen Stephen Eustaquio'yu takımda görmek istediğini Fenerbahçe yönetimine ilettiği öne sürüldü.

Portekiz asıllı olan 24 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'tan da tanıdığımız Cyle Larin ve Atiba Hutchinson'ın da forma giydiği Kanada Milli Takımı'nda oynuyor. 

Yıldız oyuncu önlibero, merkez orta saha ve 10 numara pozisyonu olmak üzere orta sahanın her bölgesinde görev alabilmesi sebebiyle yeni Atiba olarak da görülüyor.

Portekiz basınında yer alan bir başka haberde ise, "Stephen Eustaquio bu akşam Ferreira'nın formasıyla son maçına çıkacak. Futbolcu birçok kulüp tarafından takip edildi ancaok Fenerbahçe bu transfer sürecinde başarılı oldu. Fenerbahçe bu transferi kısa bir süre içerisinde tamamlayacak" ifadeleri kullanıldı.

Orta saha bölgesine transfer yapmak isteyen Sarı Lacivertli kulübün, Stephen Eustaquio'nun kulübüyle görüşmelere başladığı da çıkan haberler arasında. Morita'da mali şartlar sebebiyle mutlu sona ulaşamayan yönetim, rotasını Eustaquio'ya çevirdi. Stephen Eustaquio transferi için Pacos de Ferreira kulübüyle görüşmelere devam eden Fenerbahçe'ye dair İtalyan basını da önemli bir haber yaptı.

Pacos de Ferreira'nın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Stephen Eustaquio'nun peşinde Porto'nun ve Braga'nın yanı sıra Fenerbahçe'nin de olduğu ifade edildi. Haberin detaylarında Sarı Lacivertli kulübün resmi olarak el sıkışmadığı ancak görüşmelerin oldukça olumlu ilerlediği belirtiliyor.

Stephen Eustaquio'nun Pacos de Ferreira'dan ayrılıp artık Avrupa arenasında, dev bir kulüpte oynamak istediği ve bu sebeple 24 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer olmaya sıcak baktığı iddia edildi.

STEPHEN EUSTAQUİO KİMDİR?

Stephen Eustaquio, 21 Aralık 1996 tarihinde Kanada'da dünyaya geldi. Portekiz pasaportu da bulunan ancak Kanada Milli Takımı adına ter döken Eustaquio, kariyerine Leiria'da başladı.

Sırasıyla Nazarenos, Torreense, Leixoes, Chaves, Cruz Azul ve Paços Ferreira formaları giyen Stephen Eustaquio, 1.77 cm boyunda ve ön libero mevkisinde oynuyor. 24 yaşındaki yıldız isim, Kanada Milli Takımı'nda Beşiktaş'ın kaptanı Atiba Hutchinson ile de birlikte forma giyiyor.

.